StoryEditorOCM
SportAK ZADAR

Nenadu Vertovšeku dodijeljen 6. Dan - najviše zvanje za ki aikido u Hrvatskoj

Piše I.G.
6. svibnja 2022. - 11:19

Grupa Shihana Musubi Ki aikido organizacije, nositelja najviših zvanja 9. Dana, dodijelila je ovih dana Nenadu Vertovšeku zvanje 6. Dana! Ovo je veliko priznanje našem Klubu, kao i sportskom Zadru i Hrvatskoj i najviše zvanje za ki aikido u našoj zemlji. Zadar je bio grad gdje se započelo s vježbanjem Ki aikida u Hrvatskoj i time dodatno oplemenila tradicionalna kvaliteta borilačkih vještina i sportova. To je tako i doprinos obilježavanju 35 godina djelovanja Aikido kluba Zadra, najstarijeg ki aikido kluba u našoj zemlji, objavili su iz AK Zadar.

U Zadru se nedavno održala prava fešta Aikida za članove Aikido dojoa Zadar i Oroslavja. Aikido prijatelji iz Zagorja došli su u Zadar na zajednički sportski susret i trening, a unatoč kišnim i vjetrovitim najavama, cijeli dan nas je pratilo sunce i suho vrijeme, idealno za motivirajuće vježbanje. Sportski aikido susret održan je i u sklopu obilježavanja 35. godina djelovanja zadarskog Kluba, najstarijeg Ki aikido kluba u Hrvatskoj. Glavne teme sportskog susreta i treninga bile su Ki ekstenzija i Ki testiranje, Hitori waza, kretanje u Aikido tehnikama, Bokken i Jo, te Kyu i Dan (početnički i majstorski) ispiti. Voditelji u tri dijela bili su Vesna Vertovšek, 4. Dan, Jozo Matišić, 3. Dan i Nenad Vertovšek, 6. Dan. Sve je bilo prilagođeno i početničkoj i majstorskoj razini, a dvadeset aikidoka imali su prilike uživati u treningu, vidjeti i čuti poduku o velikom broju tradicionalnih, ali i manje poznatih tehnika i izvođenja. Na kraju su diplome nakon uspješnog polaganja ispita dobili Mladen Plejić, Joden Ki test, uvjet za 3. Dan, Vojko Vrdoljak za 2. Dan i Christian Čulig za Shoden Ki test, uvjet za 1. Dan.

I kako to obično biva, susret i zajedničko vježbanje nije moglo bolje završiti nego u legendarnoj pizzeriji „Mrak“ i pravoj prilici za druženje i razgovore, te upoznavanje svih koji se dotad nisu upoznali. Na sljedećem susretu pridružit će im se i Aikido klub Karlovac, bit će kao i sad, pozvani i svi zainteresirani koji vježbaju druge stilove ili aikido škole, te i druge borilačke vještine. Dakako da je bio radostan i ushićen Nenad Verovšek koji nam je kratko rekao:

-Bilo je divno, primiti 6. Dan, za mene je bila počast, no što je najvažnije veliko je to priznanje i za tolike godine rada u Zadru, gdje smo kako klubovi i danas uvjeren sam među prvima i najkvalitetnijima, krako je kazao Verovšek.

27. travanj 2024 03:19