StoryEditorOCM
SportZADAR POBIJEDIO CEDEVITU, TRENER EKSPLODIRAO NAKON UTAKMICE

Nazor: Igrači moraju shvatiti da žive i rade u Zadru, gdje je publika naviknuta da se gine na parketu i da se ima muda!

6. prosinca 2018. - 21:40
zadar_cedevita6-061218

ZADAR – Dvorana" Krešimir Ćosić".Gledatelja:1902. Zadar – Cedevita  69: 63  ( 20 : 21 , 14:16 , 19:19,16:7).

Suci: Dožai , Radojković i  Gracin.

ZADAR. Bašić(6) , Marić(4) , Magarity(11) , Krajina (8), Vuković(12) , Brzoja(6), Špralja(5) , Tomas, Little(7), Božić(10), Planinić.

CEDEVITA: Perković (14), Vidović , Jordano(8) , Bajo(4) , Buljević 2), Bošnjak(19) , Vitali(4) , Popić , Čubrilo(1) , Wideman(14).

SEMAFOR

4:10 – Čim je krenula utakmica , vidjelo se kako će Zadar bez obrane imati problema s gostima , k tomu napad je izgledao skroz sterilno. U takvim okolnostima moglo se očekivati podosta nervoze, jednako na parketu i tribinama.

32:29 – Mučenje je  riječ kojom se zorno kazuje koliko je Zadranima, bilo teško okrenuti rezultatski omjer na svoju stranu, učinio je to Bašić, međutim, na kraju desete minute, Cedevita je  s jednom "tricom" opet uzela prednost.

53:58– Imali su domaćini odličan početak treće dionice, Vuković je nanizao šest poena, činilo se kako sve ide na bolje, jer se konačno priključio i Little. Ali se pozitivno razmišljanje nije razvuklo u novo vrijeme, Cedevita je spremno dočekala nalet, razliku su podigli Jordano i Vitali.

69:63 – Nakon opravdanje zebnje, prije toga i ponekog zvižduka s tribina  na zadarsku adresu, vratila se "krv u glavu", u ruke i noge domaćih igrača, koji su uz življu publiku ipak uzeli bolji ritam.

 

Sve do posljednje minute utakmice, neki rekoše hrvatskoga košarkaškog derbija, Zadar se morao namučiti ne bi li "razvodnili" Cedevitu. Onda nitko nije ostao začuđen što je na "pressici", Ante Nazor doslovce "pukao" i emotivno govorio o tome kako se njegova momčad ponavlja u kompromitiranju.

-Moji igrači moraju shvatiti da žive i rade u Zadru, gdje je publika naviknuta da se gine na parketu. Nitko nema "muda" ući u bitku,zagraditi skok i slično. Starriji ljudi mi govore da je Giuseppe Giergja, znao zagraditi trojicu igrača, uzeti loptu i otići u napad. Za Krešu Ćosića mi govore kako  onaj igrač kojem bi on uhvatio korak  nije mogao proći bez "banane" na utakmici. Arijan Komazec još uvijek na rekreaciji igra kao kompjuter, dok mi izgubimo osamnaest lopti. A što su moji igrači pokazali? Ovo je maltretiranje, nas u stručnom stožeru, posebno   publike kojom sam se ispričao kad sam odlazio s parketa. Mogu oprostiti grešku na utakmici , ali ne i nerad – zaključio je temperamentni Nazor, kojeg su jedino zadovoljile završne minute u kojima je kako je istaknuo pokazano više nego inače i na mišiće se dobilo utakmicu.

- Jedino je dobro što smo uzeli pobjedu i izjednačili se s Cedevitom na tablici – u mirnijem tonu je izlaganje završio Nazor.

Doista, moglo bi se u opisivanju utakmice nizati pogreška za pogreškom zadarske momčadi, ali je možda dovoljno kazati da su uz spomenute izgubljene lopte, te propuste u obrani, ubacili sedam trica iz 28 pokušaja. Ako na sve prislonimo i Cedevitinih 27 nastojanja da se oslade na isti način, onda dobijemo pitanje: " Je li se na Višnjiku igrala košarka?!

Iz kuta domaćih navijača također jedino vrijedno spomena jest završnica, u kojoj su se probudila dvojica igrača, Kristijan Krajina i Luka Božić koji kao da je  dugo bio zarobljen u reprezentativnim "prozorima", nestao je u Litvi. Nije bilo one njegove energije u obrani i napadu, kao  ni skočnosti, ali se izvukao kroz odlučujuće  poene ....

Od ostalih  zbivanja mora se izvući početak u kojem je Cedevita strpljivo uvodila Zadrane u nervozu, probleme je u reketu radio Tyler Wideman, izvana Toni Perković , Domagoj Bošnjak i Antonio Jordano. Ali se i spomenuti trolist raspao kad ih je njihova momčad najviše trebala.....

-Pokušali smo sve, dali najviše što možemo, ali nam je na kraju falilo energije i koncentracije u šutu i skoku. Čestitam Zadru – kazao je Bošnjak.

U našem "semaforu" podcrtani Mario Little "javio" se tek u 27.minuti, što je zabrinjavajuća činjenica koja kazuje kako Zadar nije imao tečnosti u napadu, jer kad šuteru na pripremite akciju za slobodnije kreiranje završnice napada, onda znate da ste u problemu. Amerikanac, se nekako izborio za situacije iz kojih je znao kazniti Cedevitu.

Stavimo li na stranu pljesak zadarske publike za teško izborenu pobjedu, najviše ovacije doživio je kapetan Šime Špralja kojem se čestitalo rođendan!

 

 

28. travanj 2024 20:19