StoryEditorOCM
SportLIGNJIJADA NA USKOKU

Natjecanja u lovu na lignju i sipu!

Piše I.G.
3. veljače 2017. - 18:51
lignja_snijeg-030212

ŠRD Zubatac i trgovina Udica - Sonik u subotu 04.veljače priređuju nadmetanja u lovu na lignje i sipe s obale. Na priredbi će sudjelovati najbolji lignjolovci iz Zadra, Šibenika, Splita, Kaštela, Gospića i Zagreba. Natjecanje se odvija na lukobranu JK "Uskok" (Vitrenjak) od 15 do 19 sati, a predaja ulova se vrši najkasnije u 19:30 nakon kojeg slijedi vaganje, zajednička večera i proglašenje pobjednika.

IZ PROPOZICIJA NATJECANJA: 1.Priređivač natjecanja: ŠRD " ZUBATAC" ZADAR i trgovina „UDICA - SONIK" ZADAR. 2.Datum natjecanja: Subota 04.02.2017. 3.Trajanje natjecanja: lovi se 4 sata. Početak natjecanja je u 15:00 h i završava u 19:10 h, sa pauzom od 10 min za rotaciju između 2 poluvremena. Prvo poluvrijeme natjecanja je u trajanju 2 sata (15-17h), potom slijedi rotacija za koju natjecatelji imaju 10 min da je obave, tada počinje drugo poluvrijeme od 2 sata (17:10-19:10). Predaja ulova u JK "USKOK" vrši se do 19:30h nakon kojeg slijedi vaganje, zajednička večera i proglašenje pobjednika. 4.Područje natjecanja: Lukobran JK „USKOK" (Vitrenjak)

5.Verifikacije natjecatelja: okupljanje natjecatelja u 14:00 h u JK „USKOK" (Vitrenjak) i izvlačenje pozicija s brojevima do 14:30 h. Za natjecatelje koji zakasne smatrat će se da su odustali od natjecanja.

6. Pravila: Ribolov je dozvoljen štapom ili iz ruke s jednim priborom. Od umjetnih mamaca mogu se koristiti svi ISKLJUČIVO umjetni mamci namijenjeni lovu liganja i sipa. Zabranjeno je korištenje „štapića sa rozetom" na koju se stavlja prirodan mamac. Dozvoljena je upotreba (špurtila, sak, mreža, kuka za glavonošce) za prihvat glavonožaca.

Minimalni razmak između natjecatelja je 5 m. Nije dozvoljeno bacanje varalica u smjeru koje onemogućava lignjolov susjednim natjecateljima kao ni radnje koje mogu uznemiriti druge sudionike natjecanja. Boduju se lignja i sipa na način 1 gram = 1 bod Natjecatelji sa ostvarenim većim zbrojem težine ulova ujedno ima i bolji plasman, ukoliko 2, ili više natjecatelja imaju jednaku težinu ulova, bolji plasman ostvaruje natjecatelj sa većim brojem ulovljenih liganja i sipa. Ukoliko je i tu izjednačen rezultat prednost ima onaj koji ima najtežu pojedinačnu lignju. 7. Sav ostvareni ulov zadržava organizator natjecanja.

8. Maksimalan broj natjecatelja je 40.

9. Odgovornost: organizator, te svi pojedinci uključeni u organizaciju natjecanja unaprijed otklanjaju svu odgovornost za naknadu štete koja može proizaći iz ovog natjecanja. Natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost i pristupajući verifikaciji potvrđuju da su upoznati s propozicijama natjecanja.

10. Ostale napomene: svako kršenje pravila i propozicija povlači za sobom diskvalifikaciju. Svaki natjecatelj može izjaviti žalbu natjecateljskoj komisiji.

Taksa za žalbu je 200 kuna. Za sve što nije navedeno ovim propozicijama važeći je pravilnik o natjecanju HSŠRM.

NAGRADE: 1. NAGRADA TAILWALK EGING ŠTAP, 2. NAGRADA ŠTAP CRAZEE, 3. NAGRADA UPREDENICE + SKOSAVICE, NAGRADA IZNENAĐENJA ZA NAJVEĆU LIGNJU NADMETANJA. IG

23. svibanj 2024 13:04