StoryEditorOCM
SportRUKOMET NA VIŠNJIKU

Prvi sportski događaj u Europi uživo nakon korone s neviđenim mjerama: od dezinfekcijskih barijera do mjerenja temperature publici termokamerama...

Piše Dražen Žura
4. rujna 2020. - 23:34
Dvorana Kresimira Cosica na Visnjiku. Rukometni turnir SEHA - Final 4 Gazprom lige. Polufinalna utakmica Telekom Veszprem - Meshkov Brest. Na fotografiji: epidemioloske mjere na ulazu u dvoranu.Jure Miskovic/Cropix

Završni rukometni turnir SEHA Gazprom lige, otvoren je u petak navečer u dvorani "Krešimir Ćosić", polufinalnim dvobojem mađarskom Telecom Veszprema i bjeloruskog Meškov Bresta. Kako se igralo u nazočnosti jednog manjeg dijela publike turnir je postao prvi sportski događaj u Europi od izbijanja pandemije koronavirusa kojeg se moglo pratiti uživo... Jasno, sve skupa podrazumijevalo je jednu posve novu razinu epidemioloških mjera, uz ogromnu količnu, ne samo dezinfekcijsih sredstava, nego i uređaja za zaštitu, igrača i ostalih u dvorani.

Prije nego su izišli na teren, igrači su morali proći kroz dezinfekcijske barijere na kojima se nalaze kabine s dezinfekcijskim ultraozonom, dok se temperatura u dvorani mjeri termokamerama. Na samim ulazima, veliki broj zaštitara pod maskama i vizirima, dok je  svima koji su željeli u dvoranu mjerena tjelesna temperatura.  Uglavnom  na prvi dojam je sve fukncioniralo na visokoj razini, zasigurno na temeljima dobro odrađenog posla organizatora SEHA Gazprom lige koji je uključivao oko dvjesto osoba,  te  operativnog osoblja ŠC  " Višnjik"  predvođenom direktorom Denisom Karlovićem.

Doista, posve neobičan osjećaj pri dolasku na sportsku priredbu koju su organizatori nazvali: "Rukomet se vratio"! Nedvojbeno su u rukometu mogli uživati i gledatelji pokraj TV ekrana ne samo u Hrvatskoj, nego u još dvanaest europskih zemalja. U novim uvjetima osmišljen je skroman program, ali nadasve živ, uz pjesmu i ples te bogatu zvučnu kulisu. 

Jeste, bilo je zanimljivo i na parketu, jer ako se okrenemo na ogled Telecom Veszprema i Meškov Bresta, bio je to meč divova iz kojeg je u finale otišla momčad iz Mađarske, rezultatom 28:24. Tako će Telecom Veszprem u nedjelju tražiti trofej protiv Vardara 1961.

26. travanj 2024 08:58