StoryEditorOCM
SportFOTO: SJAJNO IZDANJE ZADRA PRED 2.525 GLEDATELJA

Naglić protiv Olimpije nije imao slabog igrača, ali partituru pobjede ispisao je Lovre Bašić

8. prosinca 2017. - 22:40
zadar_petrol_olimpija8-081217

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić".Gledatelja:2525.   Zadar – Petrol Olimpija 97 : 77  ( 29 :20, 22:10,18:23,28:24)

 Suci:Vojinović i Obrknežević (Srbija) i Mitkrovski(Makedonija).

ZADAR: Knowles (11 ) , Bašić (11 ) , Ivanov ( 17) , Kraljević, Jelenković (2) , Krajina (14 ), Bostic (14 ) , Vuković (2) , Brzoja ( 8 ) , Špralja (4), Božić (14 ).

PETROL OLIMPIJA: Barbarić ( 2) , Radulović , Oliver ( 14) , Špan  ( 14), Bubnić , Badžim  ( 7 ), Morgan (19 ) , Lorbek ( 8), Jurček (3) , Hrovat (10 ).

Sjajna igra Zadra u mnogome je razgalila dušu navijača, jer su kontra " zmajčeka" pokazali sve ono što košarku čini atraktivnom i i ugodnom za oko. Skoro pa je nemoguće izdvojiti nekog pojednica, jer su  gotovo svi odreda ponudili barem zrno u pobjedničkoj pogači. Ali, teško se oteti dojmu kako je Lovre Bašić kroz svoje dvije partiture otvorio vrata pobjedi koja je na koncu dugotrajnim pljeskom pozdravila zadarska publika.

Inače, bilo je to poluvrijeme iz snova, podosta discipline u igri napose u napadu, gotovo pa se nije moglo pronaći neku zamjerku. Krenulo je izvrsno, Bostic je uz tricu, podijelo i dvije lopte koje su stvorile prvu značajniju prednost (9:3). Onda se dogodilo malo opuštanje u obrani, iskoristili su to Špan i Lorbek, dok je Morgan postavio vodstvo gostiju (11:13). I tu im  se "zameo trag", jer ih je posve iz igre izgurao Bašić, koji je najprije zakucavanje potvrdio i slobodnim bacanjem. Potom je zabio za tri poena, usput  i pronalazio suigrače na čistom "ziceru".

Sve promašaje slovenske momčadi naplaćivao je Božić koji je bez problema skupljao lopte, ali je znao i ubaciti kad mu se otvarao put prema obruču. Jednako vrijedi i za izvedbu Ivanova. Bajkovite Bašićeve minute  prekinula je , činilo se ozbiljnija ozljeda, međutim, kasnije se pokazalo kako nije baš takve prirode. Zamijenio ga je Knowles koji je početnu nervozu otklonio s dvije trice kao odgovor na ubačaj Lorbeka s iste pozicije. Povratak, sjajnog Bašića donio je  Zadru sjajnu seriju u koju je spomenuti igrač ugradio pet poena, dok su ostale brojke otišle na učinak Brzoje, te šest poena u nizu Krajine....

Ima još nešto lijepo u prvih dvadeset minuta što valja izdvojiti, a to je Vukovićeva asistenicija u NBA stilu. Ali, Zadar se s odmora vratio s odjavljenom utakmicom u glavi, Olimpija je to  obilato naplatila, pa su se u jednom trenutku spustili niz Višnjik i došli do 11 poena zaostatka. I kad je svima kod domaćih uvelika drhtala ruku odgovornost su preuzeli Ameriknaci , Knowles i Bostic, pa se s manje pritiska krenulo u zadnju dionicu...

Dodatno smirivanje  minutu kasnije donijeli su Bostic s dva poena u kontri, te Ivanov tricom, pa je sve ostalo do kraja susreta bilo čisto odrađivanje posla. Ipak, dodavanje Bostica za Ivanova također spada u višu razinu košarkaške igre.Sve je s dvije trice začinio Božić, kojem se na kraju pridružio i Špralja !

28. travanj 2024 00:32