StoryEditorOCM
Sport‘KUP OLUJE 2023.‘

Na trećem revijalnom turniru u gađanju glinenih golubova u pojedinačnoj konkurenciji pobjednik - Tomislav Jerak!

Piše Branko Božić
1. kolovoza 2023. - 17:25

U okviru obilježavanja nadolazećeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, kao i u spomen na sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, vodstva Lovne jedinice ¨Križ¨ iz sastava zadarskog Lovačkog društva ¨Diana¨ te SK ¨Lovac¨ iz Debeljaka, organizirali su zajednički treći po tradicionalni revijalni turnir u gađanju glinenih golubova u međunarodnoj disciplini trap.

Ovo zanimljivo natjecanje u lovnom streljaštvu pod nazivom ¨Kup Oluje 2023¨ održano je na lokalitetu Kulina-Polje unutar lovišta Križ. U dvije discipline, pojedinačnoj i ekipnoj, ove je godine učešće uzelo tridesetaK lovaca strijelaca, iz nekoliko Lovačkih društava s prostora Zadarske županije.

Pretoplo i sunčano ljetno vrijeme nije imalo većeg utjecaja na sudionike, i po onome što se moglo zamjetiti na licu mjesta, ostvareni su zavidni rezultati.Takmičenje je od početka do kraja proteklo bez iiti jedne primjedbe sudionika, što je pokazao konačni zapisnik trojice službenih sudaca Branimira Smolića, Tomislava Jeraka i Roka Rogoznice.

Kad se na posljetku sve zbrojilo i oduzelo, najviše spretnosti, brzine i dobro oko u pojedinačnom srazu pokazao je strijelac Tomislav Jerak, postavši tako ovogodišnjim pobjednikom.

Drugo mjesto pripalo je Josipu Gambiraži dok je treće mjesto osvojio Luka Gambiraža. U ekipnoj pak konkurenciji sastav kojeg su činili Antonio Pavić, Ivan Rogoznica i Denis Sikirić, uvjerljivo se domogao prvog mjesta. Drugu poziciju osvojili su strijelci Tomislav Jerak, Ante Odžaković i Nedjeljko Paleka, dok je treće mjesto pripalo postavi Josip Gambiraža, Neven Marinović, Ante Smolić.

Medalje i pehare poklon organizatora te vjernih sponzora, najuspješnijima su na prigodan način zajednički udijelili predsjednik Lovne jedinice ¨Križ¨ Tomislav Jerak, predsjednik SK ¨Lovac¨ Debeljak Branimir Smolić, tajniki LSZŽ Roko Pavić te predsjednik zadarskog Lovačkog društva ¨Diana¨ Ervin Mrkić Pestić.

Organizatori su se prigodnim riječima zahvalili svim sudionicima te sudcima na fer i korektnom ponašanju. Odaslali su i zahvalu vjernim sponzorima i podupirateljima, i to općinama Bibinje i Sukošan, Komunalnom društvu ¨Zlatna luka¨ Sukošan, kao i dvjema osiguravajućim kućama ¨Adriatik¨ i ¨Euroherc¨. Svi natjecatelji pozvani su da se i naredne godine na istom mjestu odazovu u još većem broju, kako bi opet iznova odali počast svim sudionicima Oluje, a posebno kako je rečeno, poginulim hrvatskim braniteljima i rodoljubima u vrijeme Domovinskog rata.

Ovo zanimljivo i uistinu nadasve prijateljsko okupljanje lovaca-strijelaca, potrajalo je duboko u noć, uz bogati meni te uz živu svirku u prostoru lovačke kuće nadomak Debeljaka.

 

03. svibanj 2024 03:16