StoryEditorOCM
SportZADAR - ZAGORA

Na startu krenuli ofenzivno i napadački: na Stanovima u srijedu postigli dva zgoditka i uzeli tri boda!

Piše Ivica Gjergja
6. listopada 2021. - 17:49

ZADAR – ZAGORA 2:0 (0:0)

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja 100. Sudac: Jurica Matoš (Solin) 6,5. Pomoćnici: Kalinić i Čalo.

Strijelci:1:0 Blažević (70), 2:0 Bačkov (76)

Najbolji igrač: Josip Majić (Zadar).

ZADAR: Pinčić 7 , Iličić 6,5 , Iveljić 7 , Banović 7 , Blažević 7 (od 84. Pranić -) , Begonja 7(od 74. Zdrilić-), Majić 7,5 , Jerbić 7,5 , Buljat 7 , Vukadinović 7 (od 67. Bačkov-), Labus 6,5 (od 46. Felipe -). Trener: Želimir Terkeš 7.

ZAGORA: Šolić 6,5 , Lukić 6 (od 65. Bitunjac -), Petranić 6 (od 83. Bulat -), Jurišić 6 , Župan 7, Ćaleta 6, Bagarić 6 , Gabrić 6,5, Božić 6(od 72. Sablić-) , Barada 6,5( od 80 Ivić-). Trener: Zoran Slavica 6,5 .

Dosta su se domaćini mučili, no na kraju su uspjeli postići dva zgoditka i uzeti tri boda. Već na otvaranju susreta Zadar je napadački krenuo i odmah bilježimo dobar ubačaj Majića, lopta je okrznula suigrača mu Vukadinovića, vratar Šolić je hvata, nema gola. Na drugoj strani opasni Gabrić je lijepo našao Božića, no ovaj put brži je vratar Pinčić. Zadar ne odustaje, dapače napada iz svih oružja, Banović pa Labus nisu precizni, minuta je osma.

Opet je Labus izbio po lijevom boku, idealno je ubacio u peterac, Blažević je opet za djelić sekunde zakasnio, neće pa neće domaćina gol. U 21. minuti Banović je idealno uposlio Iveljića, ovaj centrirao točno na nogu Labusa koji loptu krivo zahvaća i ona odlazi preko gola.

U dominaciji domaćih gosti preko brzih kontri, Gabrića i Župana pokušavaju postići gol no bez uspjeha. Igraju na refule domaći, dominantni su, gola nema. Gosti su u tri poteza došli do gola Gabrić - Župan i na kraju Barada, ali i oni su slabe završnice. Idealnu priliku imali su domaćini u 32. minuti, Banović izvrsno pronalazi Vukadinovića ovaj je slabe koncentracije puca u prazno. U istoj minuti kod gosta ponovo prijeti Barada, Pinčić brani. Pred završetak poluvremena okušao se iz slobodnog udarca Majić, iskosa sa lijeve strane sa nekih 20 metara, ali je vratar Šolić obranio za završetak prvog dijela.

U drugom dijelu izmjena umjesto domaćeg Labus ušao je Felipe, živnuli su domaćini, no čvrst su gard zauzeli gosti, sve ono što bi prošlo obranu uhvatio bi vratar Šolić. U 60. minuti Felipe je pronašao Majića koji u trku odmah tuče, pogađa gredu a onda prečku i lopta se odbija van igrališta. Samo minut kasnije Blažević je neprecizan. I onda pogodak, Majić je povukao loptu, dodao Begonji, ova za Blaževića koji ovaj put ne propušta prigodu, zabija za 1:0, minuta je 70. Drugi zgoditak za Zadar djelo je Bačkova u 76. minuti.

Pametnom igrom su domaći sa po nekim pokušajem kao što je Zdrilićev u smiraj susreta držali loptu do kraja.

28. travanj 2024 14:20