StoryEditorOCM
Sport"OD MLADIH DO MLADIH"

Na proljetnom krosu u park-šumi Musapstan sudjelovalo šezdesetak atletičara

Piše B. S.
12. travnja 2024. - 12:59

Povodom Dana Zadarske županije, u park-šumi Musapstan održan je Proljetni kros na kojem je sudjelovalo šezdesetak atletičara iz AK Biograd, HAK Sv. Ante Poličnik, AK Alojzije Stepinac, AK Olympionik Zadar te gosti iz AK Dubrovnik.

Uz prekrasno sunčano vrijeme i podršku roditelja i trenera, djeca su uživala u prirodi pokazujući svoje trkačke sposobnosti stečene svakodnevnim radom u klubovima. Proljetni kros okupio je talentirane sportaše svih dobnih skupina čija su nadmetanja oduševila publiku energijom i izdržljivošću.

Ovaj kros je također dio projekta Ministarstva turizma i sporta "Od malih do mladih" u kojem sudjeluju i klubovi Zadarske županije.

Zahvaljujući Sportskoj zajednici grada Zadra i predsjednici Snježani Jurinić te Sportskoj zajednici Zadarske županije, atletski klubovi su dobili neophodnu opremu poput prepona, startnih blokova, vijača, kapica za označavanje prostora, koordinacijskih ljestvi i ostalih rekvizita koji će poboljšati rad s mlađim uzrastima.

- Ovaj kros označava početak atletske sezone na otvorenom za djecu i odrasle. Zahvaljujem svima koji podržavaju i pomažu atletiku i sport u cjelini. Nadamo se da će ova inicijativa donijeti još bolje rezultate u budućnosti. Proljetni kros je bio prilika za nezaboravne trenutke i potvrdu atletskog talenta među mladim sportašima Zadarske županije, ali i dragim gostima iz Dubrovnika. Čestitke svim natjecateljima na hrabrosti i upornosti na stazi -  izjavio je u ime organizatora predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije, Slobodan Miolović.

image

Proljetni kros na Musapstanu

Photographer: Zizi/Slobodna Dalmacija
image

Proljetni kros na Musapstanu

Photographer: Zizi/Slobodna Dalmacija
image

Proljetni kros na Musapstanu

Photographer: Zizi/Slobodna Dalmacija
28. travanj 2024 02:29