StoryEditorOCM
SportDAN NAKON ŠVICARSKE

Matea Ikić:"Na dan odmora otići ćemo do plaže i mora na relaksaciju mišića, no sva koncentracija nam je na meč s Bjelorusijom"

Piše Dražen Žura
20. kolovoza 2021. - 16:57

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija, uspješno je otvorila Europsko prvenstvo u skupini „ C” koje se igra u Zadru, nadigrale su Švicarsku s konačnih 3:0 u setovima...

-Sretni smo ostvarenom pobjedom protiv Švicarske. Sada nam je najbitniji odmor. Dan kasnije odradili smo jutarnji trening te ćemo podosta vremena provesti u proučavanju videa i taktike za igru protiv Bjelorusije. Ovo natjecanje je dosta dugo s puno mečeva te nemamo puno vremena za odmor, no bitno je da se igračice svojom igrom prilagode suparničkom timu. Osvrtom na Švicarsku primjetno je kako smo igrali jednu vrstu igre, a već kontra Bjelorusije našu igru moramo prilagoditi njima. Nakon današnje pripreme za Bjelorusiju, imat ćemo vremena također proučiti i Italiju - kazao je Daniele Santarelli, izbornik ženske hrvatske odbojkaške reprezentacije.

Iako je u našoj reprezentaciji bilo podosta igračica koje su ponudile izvrsnu igru u dvoboju sa Švicarskom, osovojenim poenima istaknula se Laura Miloš.

-Nakon završene prve utakmice koju smo svi željno priželjkivali, izašle smo s najboljim mogućim rezultatom. Svi smo jako sretni. Emocije od jučer malo su se slegle. Danas nam dan prolazi u pripremi za sljedeću utakmicu. Opustit ćemo se uz naše predivno more koje će nam dati još više snage za naredne dane. Već sutra krećemo u nove pobjede i nadam se da ćemo se pokazati u najboljem mogućem svjetlu kao što smo to napravile protiv Švicarske – kazala je Miloš, koja igra na poziciji primača – pucača., na njezine riječi nadovezala se Matea Ikić, čija je pozicija primačica.

- Bilo je potrebno vremena da nam se slegnu utisci i dojmovi nakon Švicrske i da se okrenemo Bjelorusije za koju se moramo dobro pripremiti te moramo biti koncentrirane i fokusirane. Bjelorusija je dobra ekipa s kojom smo već par puta igrale te smo ih pobjeđivale. No, sada su se ekipi priključile nove igračice stoga ih trebamo dobro izanalizirati. Na dan odmora otići ćemo do plaže i mora na relaksaciju mišića, no sva koncentracija nam je na meč s Bjelorusijom – kazala je Ikić.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 17 sati uz izravni TV prijenos.

01. lipanj 2024 14:41