StoryEditorOCM
SportANALIZA ZADARSKE MALONOGOMETNE SEZONE

Marko Šimurina:" U Zadru se igra vrhunski mali nogomet - želimo stvoriti klubove za elitne razrede!"

Piše Ivica Gjergja
13. siječnja 2019. - 19:11
Marko Šimurina-Marko simurina-

Nakon Treće, zavjesa na malonometnu polusezonu pala je i u Sonik Prvoj ŽMNL i Drugoj ŽMNL. Svaka je od tih liga dobila svoje „kandidate za prva mjesta", a u tijeku je prijelazni rok koji će otkriti tko će koga dovesti i hoće li biti iznenađenja.

Kako su sada igrači na odmoru, polusezonu smo analizirali u razgovoru s Markom Šimurinom, prvim čovjekom Udruge za mali nogomet Zadarske županije koji je u potpunosti involviran u kompletno stanje.

-Zadovoljni smo onim što naši malonogometaši prikazuju na parketu ne samo Mocira nego i u dvorani OŠ Zadarski otoci. Toliko lijepog nogometa se vidi svakog vikenda da je to krasno. Iz vlastitog iskustva govorim, da obzirom na kvalitetu klubova, Zadar nakon košarke postaje i "grad malog nogometa". Tri ili četiri naša kluba - Varoš, Tin, Idassa Nadin pa i neki drugi - ovog časa uz organizacijsku „popunu" mogu igrati Prvi ligu i u njoj imati značajnu ulogu! Za natjecanje u ligama dao bih visoku ocjenu kod sve tri. Nismo imali niti jednog incidenta, igra se fer i korektno, a u drugoj i trećoj ligi igrači sazrijevaju. Kvalitetu i kvantitetu imamo, trebamo se profilirati prema natjecanjima na razini druge i prve malonogometne lige Hrvatske. Jednostavno Zadru treba futsal centar kao je temelj uspješnog razvoja futsala u županiji. Stremimo tome da stvorimo stabilnog prvoligaša i drugoligaša, idemo korak po korak i uvjereni smo kako ćemo uspjeti. Šlag na torti je humanitarni turnir Futsal čarolija gdje sudjeluju sve momčadi iz lige. To je nešto nezaboravno što se događa onih 15 dana pred blagdanske dane Božića i Nove godine, a o humanosti da ne govorimo kao i to kada se pojave i naši svjetski srebrni, kao Danijel Subašić i drugi, onda je to vrh vrhova. Mogu obećati da ćemo nastaviti ovim smjerom i iz kola u kolo rasti i razvijati se na boljitak malog nogometa u Zadru, kazao nam je Šimurina.


 

Jesu li ovo konačni pobjednici?


 

U Prvoj ligi su na vrhu poravnati "Varoš Zadar dental centar" i "Vrsi" koji imaju po 32 boda. Slijede ih "Tin" i "Kontrol biro auto Rogić", a možda se još netko uključi u borbu za vrh.

"MNK Sveti Ante Oktogon", popularni „Sveci", uverljivo vode u Drugoj ligi, a prate ih "Primorac Ljubač", "Brodarica" i "Višnjik", ali su "Sveci" veliki favorit. Ne treba zaboraviti ni Murvicu koja se budi pojačana jednim od najbržih igrača u županiji Martinom Bačkovim.
Prijelazni rok traje od 7. do 17. siječnja, a tajništvo Udruge radit će ponedjeljkom od 10 do 11 sati te četvrtkom od 17 do 18 sati.

27. travanj 2024 19:21