StoryEditorOCM
SportTRENER NK POLAČA

Marijan Lamešić: ‘Pet pobjeda u prvih pet kola nije plod slučajnosti nego dobrih priprema i uigranosti igrača koji vole pobjeđivati‘

Piše Ivica Gjergja
11. listopada 2021. - 18:19

Trener NK Polače Marijan Lamešić osebujna je osoba u životu i nogometu koji mu je zanimanje. Kada je s 'magičnom' loptom krenuo kao šestogodišnjak nije se od nje odvajao, kao ni sada u 54. godini, kada igra veteransku ligu u NK Sabunjaru.

Trenutno je trener kluba iz Polače, ovo mu je drugi put kako ih vodi i s njim su tako superiorni da jednostavno nemaju premca u ligi. O tome sve govore brojke: u prvih pet kola Prve ŽNL Lamešićevi štićenici su odnijeli pet pobjeda i time ponosno prkose na čelu ljestvice sa 15 osvojenih bodova. S tendencijom da tamo ostanu do kraja.

Otkud takav obrat i preporod Polače, pitamo trenera Marijana:

- Nema tajne, no istine radi, moram reći da sam prošlu sezonu pratio ne samo NK Polaču i njenu igru nego i ostale klubove koji se natječu u ovoj ligi. Kada sam dobio poziv da ih vodim jednostavno sam sve ono što sam znao o njima upotpunio, neke stvari izmijenio i učinio dobre pripreme. I evo, mogu reći da smo moj stožer i ja u svemu pogodili. Igramo napadački, dajemo dosta golova, a to je odlika uigranosti. Svaki igrač ima svoje zadaće, a najbitnije je da ih sve svi izvršavaju. Za sada nam ide dobro, vjerujem u nastavak niza pobjeda, za to smo spremni, u dahu će Lamešić.

I na posljednjoj utakmici koju ste odigrali na kultnom Dešenju u Sukošanu, pobijedili ste 4:0 domaću Zlatnu luku, bili ste kako nam rekoše „dva puta bolji”?

- Ma ne bi rekao da smo bili dva puta bolji. Igrali smo svoju igru, dobro smo našeg domaćina prije utakmice skenirali, uvidjeli njihove slabe točke u igri, odradili dobre pripreme i evo, pobijedili ih visokim rezultatom. Moji dečki su na terenu učinili sve što smo se prije utakmice dogovorili, a golovi su padali kao plod dobro izrađenih akcija.

Niste samo ovu utakmicu bili superiorni i još ste četiri riješili u svoju korist?

- Pa imamo, mogu reći, skladnu nogometnu družbu. Svakom od mojih igrača smo uspjeli tijekom priprema razbiti apatiju, vratiti vjeru u vlastite snage i mogućnosti te odrediti mjesto gdje će svaki pojedinac igrati, a kada je kolektiv skladan i svatko uradi svoj dio posla, rezultati se vide. Mislim da smo svakom dali priliku, a oni su je svesrdno iskoristili. Kako će biti dalje vidjeti ćemo. Svjestan sam da će biti i padova, no dok dobro ide treba to podržati. I u one četiri utakmice koje smo odigrali znali smo mogućnosti naših protivnika.

Rezultat dakle nije plod slučajnosti?

- Ma vjerujte da svaki trening, svaku utakmicu prije samog susreta dobro izanaliziramo, u stožeru donesemo zaključke i tek tada se na teren izlazi spreman. Naš dogovor igrači dobro odrađuju tako što pobjeđuju. Za sad je sve kako tražimo, što znači da se za svaki susret dobro odradila svaka priprema, zaključuje trener Polače.

Nogometni puta Marijana Lamešića

Od malena je igrao nogomet, a do 17. godine bio je u NK Slobodi iz Tuzle, da bi ga potom posudili u Mladost Ždralove kod Bjelovara. Kao najbolji igrač Ždralova odlazi u NK Dinamo. Potpisuje na pet godina, ali ostaje dvije i pol. Iz Dinama dolazi u NK Zadar s kojim 1990. godine ulazi u Drugu ligu bivše države. Nakon toga vraća se u Slobodu iz Tuzle, pa u Radnik iz Velike gorice. Nakon Radnika odlazi u Njemačku, pa ponovo u Zadar gdje 1994/95. godine završava igraču karijeru, a započinje trenersku.

28. travanj 2024 03:31