StoryEditorOCM
SportNAJPOZNATIJI ŽENSKI TURNIR ZAGREB WINTER CUP

Malonogometašice Futsal Super Chicksa završile su svoj nastup u skupini

Piše Ivica Gjergja
7. siječnja 2019. - 14:36
detalj_2-

Malonogometašice Futsal Super Chicksa završile su svoj nastup u skupini najpoznatijeg ženskog turnira u regiji Zagreb Winter Cupu. U vrlo jakoj skupini nazvanoj "skupini smrti" Čiksice su u sva tri susreta poražene. U prvom kolu izabranice Luke Marinovića poražene su od druge ekipe MC Plusa retultatom 6:1. U drugom kolu bolje su bile cure iz Mirlović Zagore rezultatom 2:1, a u posljednjem trećem prvakinje Slovenije, Slovenske Gorice slavile su 3:2.

- U prvoj utakmici protiv ekipe MC Plus II mislim da smo zasluženo izgubili. Loše smo ušli u utakmicu i brzo smo primili dva gola nakon kojih se teško bilo vratiti nazad. Igračice MC Plusa su dobre, većinom su s velikog nogometa, ali igraju i futsal. Druga utakmica je bila otvorena te smo po meni igrali i bolje od Mirlović Zagore. Nažalost, opet nas je koštao loš ulazak u utakmicu. Šanse koje smo imali nismo iskoristili i eto, nažalost, vrlo vjerojatno ne prolazimo u četvrtfinale ovoga turnira, rekao je trener Futsal Super Chicksa, Luka Marinović te prokomentirao zašto na MC Plus Zagreb Winter Cupu sudjeluje već četvrtu godinu: ”Da je i više ovakvih turnira bilo bi odlično. Od svih izdanja nismo sudjelovali samo na drugome. Sve pohvale organizaciji, svake godine se vidi napredak, turnir je dosta popraćen i mnogo znači za promociju ženskog futsala. Curama se ovime omogućuje igranje većeg broja utakmica jer samo Prvenstvo Hrvatske za žene je jako kratko”.

- Ove utakmice su nam prvenstveno služile kao priprema za ligu jer se nadamo plasmanu u završnicu. Malo smo načete ozljedama i bolešću te nam je ovo bio jedan malo bolji trening. Ovaj turnir je značajan za ženski futsal jer nema puno turnira ovakvoga tipa i mislim da je odlična stvar jer dosta cura igra i veliki nogomet pa im je ovo dobar način za održavanje forme tijekom zime, kazala je Ana Petrović iz Futsal Super Chicksa.

SASTAV: Nensi Adamović, Mia Birčić, Marija Andrić, Mihaela Klanac, Magdalena Šarlija, Ana Petrović, Mateja Žilić, Elizabeta Balić, Lucija Klapan, Petra Barbir.

30. travanj 2024 17:22