StoryEditorOCM
SportUOČI SUSRETA ZADRA I SKOPSKOG MZT-A

"Majstorica" u kojoj će pobjednik doći do statusa u regionalnoj košarkaškoj ABA ligI!

29. travnja 2019. - 15:49
Luka Žorić Zadar

Susret Zadra i skopskoga MZT-a, zapravo je "majstorica" u kojoj će pobjednik doći do statusa u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi. Istina, formalno su Zadrani još unutra, međutim, kao pretposljednja momčad u regionalnom dijelu prvenstva, za potvrdu ostanka morali su u "razigravanje".

Svoju, moguće je meč loptu domaćeg parketa nisu iskoristili, MZT ih je iznenadio u Krešinom domu, onda im je Zadar na isti način vratio kao gost. U obje utakmice bilo je primjetno kako momčad koju s klupe vodi Ante Nazor, ulazi kao "oronuli dizelaš".

Primjerice u tom prvom dvoboju MZT je u jednom trenutku otišao na plus 28 i tek kad su se sjetili igrati, umalo se Zadrani nisu vratili u plus. U Skoplju, je ta prednost bila upola manja, na koncu je dostignuta i popravni se sveo na ogled u Višnjiku.

Je li stigao onaj pravi trenutak u kojem će momčad reagirati od prve lopte, ili će se opet čupati?

- Vrijeme je da od početka do kraja pokažemo pravu mušku partiju. Mislim da su sazreli uvjeti za to. Imali smo zgusnut ritam, no to nam je na neki način i dobro došlo da svi uđemo u adekvatnu formu. Računam da će participirati apsolutno svi igrači koji su u "rosteru", da ćemo dati najbolje od sebe i pobijediti pred našom publikom. Bilo bi suludo razmišljati u nekom drugom smjeru.

Koliko ste igračima uspjeli približiti značenje utakmice u kojoj imaju samo jedan zadatak – pobijediti, neovisno o razlici koševa?

- Potpisujem pobjedu i s pola koša razlike. To bi me apsolutno zadovoljilo. Respektiram protivnika i mislim da neće biti lako. Najbitnije je da uzmemo ključne momente utakmice. U svakom dvoboju postoji pet-šest ključnih trenutaka i ona momčad koja to "uzme", ona i pobjeđuje.

Jeste li u raščlambi dva prethodna susreta s MZT- om uvidjeli koliko je bilo sličnosti, u neku ruku u slobodnom prijevodu bilo "crnih rupa", kojih ovga puta , doista ne bi smjelo biti?

- Možemo naći dosta sličnosti u zadnja dva susreta. U prvoj smo se utakmici na minus 14 raspali, dok smo u drugoj pokazali petlju i energiju. Trebamo biti pozitivni i maksimalno napaljeni svih 40 minuta, a mislim da motivacija neće biti problem kada je sutrašnja utakmica u pitanju. Ne zanima me hoće li pobjeda biti uvjerljiva ili neuvjerljiva. Zanima me samo pobjeda!

Ranije ste rekli kako je ritam bio , ubitačan, zgusnut, uz to Šibenik vam je u četvrtzavršnici HT Premije lige čini se ipak oduzeo dozu energije. Ima li to utjecaja na umor igrača?

- Nema. Rasporedili smo minutažu i svi su zadržali određenu svježinu. Svi smo na sto posto – zaključio je Nazor.

Nedvojbeno, za utakmicu sezone potrebna je , rekli bi političari , sinergija, parketa i tribina, igrača i publike. Na trenutak se u stranu moraju staviti sve razmirice, onda nakon uspješno obavljenog posla, u što vjeruje veliki dio zadarskih navijača, može se krenuti s razmišljanjima kako dalje, ili, tko ostaje, tko odlazi.

Utakmica se igra u utorak s početkom u 18 sati.

27. travanj 2024 16:20