StoryEditorOCM
SportKK ZADAR ĆE NAKON DUGO VREMENA NEŠTO ZARADITI OD PRODAJE IGRAČA

Magarity otišao u Španjolsku - odšteta u visini jednogodišnjih primanja prosječnog igrača ABA lige!

18. srpnja 2019. - 17:58
cedevita11-110519

Svoj boravak u redovima KK Zadar zaključio je William Magarity koji je iskoristio mogućnost ranije postignutog dogovora kako se trogodišnji ugovor može raskinuti uz obeštećenje prema zadarskom klubu.

Koliko će Zadrani zaraditi na transferu igrača o čijem se odlasku saznalo na službenoj klupskoj stranici, još nije poznato.

Šveđanin koji uz sebe ima i američku putovnicu seli se u Španjolsku, točnije u Manresu. Kroz statističke podatke vidljivo je kako je Magarity imao zapažen učinak u zadarskom timu, nažalost, u jednom trenutku se "poskliznuo" na doping kontroli pa je zbog krivog lijega morao mirovati.

Iznimno vrijedan krilni centar Zadra svaku je minutu provedenu na parketu zaradio svojim zalaganjem, kako u obrani, tako i pred protivničkim košem. Prije Zadra igrao je za švedski Norrkopings UBF, talijansku Angelico Biella, za Boston College i Davidson University u sklopu NCAA američke sveučilišne lige.

- Zahvaljujemo se Williamu i želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri. Dobra vijest je kako će klub nakon dugo vremena uprihoditi od prodaje nekog igrača. Vjerujemo kako će i u budućnosti KK Zadar surađivati s igračima sličnih kvaliteta i predispozicija – kazao je Branimir Longin, sportski direktor kluba, međutim, u prvoj informaciji o odlasku Magaritiya nije se objavio iznos zarade.

- Ono što je važno za napomenuti jest kako je odšteta za igrača podmirena u cijelosti te je suradnja zaključena u prijateljskom ozračju. Williamu Magarityu u daljnjoj profesionalnoj karijeri od srca želimo sve najbolje, puno sreće i uspjeha te mu se ovim putem zahvaljujemo na ukazanom povjerenju – zaključio je Longin, ne ulazeći u finacijsku priču.

Nešto rječitiji bio je Željko Žilavec, direktor KK Zadar, ali se ni on zbog korektnosti prema igraču i agenciji nije izjasnio u brojkama.

- Mogu kazati da je odšteta u visini jednogodišnjih primanje prosječnog igrača ABA lige, kojeg bi KK Zadar mogao sebi priuštiti. Više bih se fokusirao na činjenicu da je klub nakon dugo dugo vremena uspio zaraditi na odlasku nekog igrača i to treba biti smjernica koja će nam pomoći u finacijskom stabiliziranju kluba. Što se tiče novih igrača, krajem idućeg tjedna ćemo imati više informacija - kazao je Žilavec.

D.Žura

 

27. travanj 2024 20:01