StoryEditorOCM
SportOTVORENO REGIONALNO PRVENSTVO HRVATSKE ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Luciji šest, Jošku tri, a Marinu jedno odličje!

Piše Ivica Gjergja
5. travnja 2019. - 12:56
Klarin

Plivački klub Zadar bio je domaćin 4. otvorenog plivačkog natjecanja za osobe s invaliditetom, a sve pod pokroviteljstvom Hrvatskog paraplivačkog saveza te uz pomoć Grada, Zadarske županije i ŠC Višnjik.

Na otvoreno Regionalno PH sudjelovalo je 110 plivača iz 14 klubova iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Kao i uvijek i ove godine PK Zadar izvrsno je promovirao paraplivanje, na čemu godinama i radi.

Plivači su se natjecali u 12 disciplina u dva dijela programa te u 16 kategorija (fizička i intelektualna oštećenja). Na natjecanju su nastupili i hrvatski reprezentativci, sudionici velikih natjecanja. Medalje su se dijelile u svakoj kategoriji, kao i u otvorenoj konkurenciji za tri najbrža rezultata natjecanja svake discipline.

Danijela Kurtin, trenerica PK Zadar, jako je zadovoljna nastupima Lucije Mijolović, Maria Mrčele i Joška Klarina. Na domaćem terenu, imali su odličan nastup, pa je Lucija u svojoj kategoriji osvojila prvo mjesto u sve četiri discipline u kojima je nastupila (50 m prsno 55:25, 100 m prsno 2:03.67, 100 m mješovito 2:02.88 i 200 m mješovito 4:14.69).

Posebno je značajan Lucijin uspjeh u apsolutnoj konkurenciji (1. mjesto na 50 m i 100 m prsno i 200 m mješovito, 2. mjesto 100 m mješovito).

Joško Klarin isplivao je tri odličja, odličan nastup pokazao je na 400 m slobodno gdje je uzeo 1. mjesto u svojoj i 2. u apsolutnoj kategoriji a na 100 m leđno (1:59.60) bio je brončani.
Mario Mrčela isplivao je broncu na 100 m prsno (1:51.33) a u ostalim disciplinama je plivao 4. i 5. mjesto.

- Mi iz PK Zadar zahvaljuju svima koji su omogućili natjecanje te cijeloj sudačkoj organizaciji i svima koji su potpomogli natjecanje. Posebno drago bilo nam je ugostiti prijateljske klubove iz Slovenije i BiH. Najbrojniji klub bio je PK Natator iz Zagreba koji je nastupio sa 35 plivača. Natjecanje je otvoreno pokaznom utrkom plivača „Zadra“ iz programa „Sreća u vodi“ s kojima radi trener Nikola Deković, profesorica i trenerica natjecatelja s invaliditetom. Na sve prisutne ovo je natjecanje ostavilo dojam, a publiku su dirnuli svi natjecatelji koji su pokazali snagu duha i tijela, a iz PK Zadar poručuju kako će i dalje popularizirati plivanje i sport za osobe s invaliditetom, kazala nam je trenerica Josipa Nekić iz PK Zadra.

Iduće natjecanje koje plivači očekuju je krajem travnja u Zagrebu, a Lucija Mijolović sprema se i za Europsko prvenstvo plivača s Down sindromom u rujnu u Italiji.

30. travanj 2024 13:12