StoryEditorOCM
SportNAJSLAĐA POBJEDA

Kvalifikacijska utakmica za popunu prve Županijske lige Zadar: Sveti Mihovil četrnaesti član, dobio odlučujuću utakmicu protiv Zemunika!

Piše Ivica GJERGJA
29. kolovoza 2021. - 20:40

ZEMUNIK – SVETI MIHOVIL 1.2 (0:2)
ZADAR – Igralište Bagata. Gledatelja 150. Sudac: Matej Čulina. Pomoćnici: Katuša i Mijić. Delegat: Margetić.
Strijelci: 0:1 Longin (7), 0:2 Dundov (37), 1:2 Fabijan (75).
Najbolji igrač: Šime Maruna (Sveti Mihovil).
Crveni karton: Roko Dešpoja (Sveti Mihovil) u 78. minuta drugi žuti i Karlo Šare (Zemunik) 88. minuta drugi žuti.
ZEMUNIK: Bukvić, Tokić (od 46. I. Buljat), Šare, L. Buljat, Gavran (od 70. Fabijan), Lučić (od 57. K. Buljat), Margarin, D. Buljat, Jurkin (od 46. Šušić), Marojević, Novoslović. Trener: Šime Ivković.
SVETI MIHOVIL: Fantov, Vojvodić (od 46. Lucin), Kolega (od 79. Tomić), Gobin (od 66. Dešpoja), Dundov, Maruna, Ivuša, Kapović (od 70. Masar), Stevanović, Longin (od 46. Žuža), Pedišić. Trener: Damir Korenov.

Do sedme minute susreta imali su dominaciju terenom i bolje izgledali te bolje igrali u polju igrači Zemunika, koji su napravili i dvije – tri poluprilike. Međutim upravo u tom minutu na sredini igrališta „čovjek za sve“ u momčadi „bodula“ Leo Kapović je osvojio jednu loptu, krenuo u slalom, prešao nekoliko prepreka, pucao na gol, lopta se od vratnice odbila u peterac gdje se najbolje snalazi Longin i pored nemoćnog vratara Bukvića postiže vodstvo.

I nakon gola „boduli“ kontroliraju sredinu terena, bolji su, no i Zemunik pokazuje da ima u njihovoj igri „špirita“, pa je tako u 20. minuti Novoselović dobro zagrijao ruke vratara Franova. I obično tako biva kad ne postigneš zgoditak primiš ga. To se dogodilo u 37. minuti Zemuniku, kada su gosti izveli iz daljine slobodni udarac, loptu je ubacio Kolega u peterac na drugu vratnicu, najsnalažljiviji je Dundov i zabija za veliko vodstvo od 0:2. U ovom periodu opet "boduli" preuzimaju igru, diktiraju tempo i čekaju kraj prvog dijela.

U drugom je dijelu trener Zemunika Šime Ivković izmijenio dvojicu igrača, dobio je na kompaktnosti igre brzini i boljoj kombinatorici iz koje se rodio i zgoditak. Naime, Šime Fabijan je prihvatio jednu loptu i pored nemoćnog vratara Franova postigao zgoditak za smanjenje rezultata na 1:2. Nakon toga od 75. minute Zemunik je imao nekoliko prigoda, u 85. minuti Šare, pa 88. i 89. Margarin, no sve su završile izvan gola. Sveti Mihovil je po prikazanom zasluženo ušao u Prvu ŽNL, ima u Šimi Maruni „kapa od makinje“ dečka neumorna srca, radilica koja sve vuče, a njemu uz bok ide i Leo Kapović znalac kakvog treba tražiti. Prema igri koju su pokazali igrat će značajnu ulogu u Prvoj ŽNL Zadar.

- Presretan sam, pobjeda i ulazak u viši rang je kruna našeg dosadašnjeg rada. Utakmica je bila teška, očekivali smo da će tako biti tako jer svaka je kvalifikacijska u kojoj odlučuju neke greške. Naši dečki su se iskazali, imali su snage i moći ostvariti rezultat, a protivnik je bio na razini. Iako sam mislio da ćemo lakše pobijediti, no nismo, jedan gol je odlučio, a to vam je finale 50:50 pa kad pobijediš 2:1 onda je puno slađe. Čestitam dečkima na pobjedi i ostvarenom cilju, plasmanu u Prvu ŽNL, a Zemuniku na fer i korektnoj igri, kazao je trener Svetog Mihovila Damir Korenov.

09. svibanj 2024 15:55