StoryEditorOCM
SportNOVA NOGOMETNA PRIČA U STANOVIMA

Kreće li nova povijest NK Zadar?

Piše PSD.
24. kolovoza 2017. - 13:13
nk zadar

Pokrij se koliko i kako možeš, narodna je poslovica koja već neko vrijeme živi u Stanovima, jer je vodstvo kluba zajedno s većinskim vlasnikom Gradom Zadrom, odlučilo razmišljati racionalno.

Otkako se "spustilo" u Treću HNL, zaboravilo se na izdašne ugovore koji se ranije, nerijetko, nisu mogli nikako pokriti niti bilo čime opravdati. Onda se nova orijentacija čini logičnim pristupom s željom da se u nove projekte ulazi zdravog razuma i bez previše nerealnih ambicija. Otuda zasigurno i čeinjenica da su igrači koji su prije nekoliko sezona u svekolikom vrtlogu zadarskog nogometa pokušali naći se u nekim drugim sredinama.

Jedni su u tome uspjeli više, drugi malo manje, međutim, zajedničkom im je da su u datom trenutku zastali i zaključili: "idemo se vratiti doma". Kako bismo u domaćem dvorištu nanovo pokrenuli svoju bolju stranu sportske priče!" Jer nikako se ne smije zaboraviti da su mnogi upravo iz svlačionice Zadra krenuli u svijet nogometnih velikana. Iako se čini otrcanim, ipak valja spomenuti kako su u novije vrijeme: "Luka Modrić, Danijel Subašić, Ivan Santini, Šime Vrsaljko, Stipe Perica, Marin Tomasov i drugi, prvi nogometni kolač zagrizli u Zadrovom dresu. Zato nikoga ne smije začuditi što se kroz pripremno razdoblje podosta toga promijenilo u sastavu Zadru, odnosno, nanovo su plavu sportsku opremu odjenuli: Jure Jerbić , Ivan Jović , Ante Sarić , Mario Jurjević , Kristijan Jurić , Mateo Verunica i Karlo Torbarina.

Ima ih unutra još koji su iskustvo stjecali u drugim sredinama, primjerice Ivan Šimurina koji je nakon zadarske epizode u Drugoj ligi otišao u Istru pa se vratio. I danas, sutra svima je isti cilj, podignuti Zadar na jednu razinu više , ne samo rezultatski nego infrastrukturno i organizacijski. U zadnja dva spomenuta segmenta napravljeno je podosta, jer da nije onda zasigurno ne bismo nedavno vidjeli ogled mladih reprezentativaca Hrvatske i Italije u Stanovima, nakon punih dvadeset godina. I to je potiocaj svima da se u nedjelju na gostovanju kod Primoraca u Stobreču na travnjaku krene pisati nova povijest NK Zadra.

-Sigurno da adrenalin raste kako se bliži prva utakmica. Sve ono što smo radili kroz pripreme, radili smo da u prvenstvu budemo pravi i da sezonu odmah usmjerimo u pozitivnom smjeru. Naš cilj je jasan, želimo vratiti Zadar u Drugu ligu i ne bježimo od te uloge. Znamo da neće biti lako, ali na nama je da se borimo i damo sve od sebe da ostvarimo zacrtani cilj – kazao je Leo Burčul, trener, novi čovjek na klupi zadarske momčadi.

 

01. svibanj 2024 15:49