StoryEditorOCM
SportFOTO: POSTFESTUM UTAKMICE POLUFINALA KUPA

Kovačević: Odlazak Tornada nije nam alibi za poraz!

17. veljače 2017. - 21:32
cedevita_zadar11-170217

U sportu je uvijek, na isteku zadnje sekunde utakmice, najvažnije  pobjedniku stisnuti ruku , te biti objektivan i kazati kako je suparnik bio bolji. Upravo su se tako ponijeli igrači Zadra, svi su odreda potvrdili Cedevitinu moć, ujedno i ukazali na neke svoje pogreške koje su dodatno ojačale odlazak u poraz. Maj Kovačevič, je pak uzeo titulu čovjeka mirne ruke,ali ga to nije zadovoljilo, jer je istaknuo da bi mu puno  draže bilo da je njegov Zadar trajao nešto duže...

-Nismo uspjeli zadržati ritam iz prvog poluvremena u kojem je bilo podosta dobrih minuta, igralo se čvrsto u obrani, strpljivo u napadu, tako da nam osim otvaranja utakmice Cedevita nije rezultatski previše pobjegla – veli Maj.

Upravo su njegove dvije trice, potom jedna Jakova Vladovića promijenile tijek utakmice, semafor se okrenuo na zadarsku stranu. I onda je uslijedio  "tilt" kod cijele momčadi....

- Nikad se protiv onako jakog suprnika ne smije izgubiti previše lopti, nažalost, nama se to dogodilo , oni su pak dovoljno kvalitetni i iskunsi da nas ne bi kaznili. Otišli su na plus deset i na trenutak nas učinili posve nemoćnima. Svejedno, još jednom smo se vratili utakmici, bili nadomak ulasku u neizvjesniju završnicu, međutim, opet su se dogodile neke pogreške i dalje nismo mogli – iskreno će Kovačević.

I prije nego je počela utakmica znalo se kako će Cedevita uvelike pritiskatai Jakova Vladovića, ali i da nije trebalo biti previše pametan za odrediti taktiku, odnosno, spuštati loptu u rekete prema  Miru Bilanu. Njegove "fizikalije" i činjenica da  ga je Jamar Boatright pronalazio na svega pola metra od obruča, pa mu i nije bilo teško zabijati i nabijati statistiku....

-Nismo uspjeli s vanjskih pozicija previše pomagati našim centrima što je Bilan vješto koristio. Ali, opet se moram vratiti na objektivnost i kazati kako je njihova kvaliteta neosporna. Iza nas je dosta potrošene energije, njima se otvorilo da najprije imaju jednu laganiju utakmicu, onda odmor i na koncu nemam što drugo nego čestitati svojim suigračima što smo kroz ove dvije utakmice, protiv Splita i Cedevite dali svoj maksimum u želji da bude što bolje- zbori Maj.

Ne možemo se sjetiti kad su zadnji put praznilo jedan dio tribine zbog verbalnog delikta , međutim, u prosudbu sudaca i organizatora  ne želimo se miješati. Igračima Zadra zasigurno nije bilo svejedno nakon što su ostali bez " zvučne kulise"...

- Nama je uvije drago kad nas prati što veći broj navijača, međutim, njihov odlazak nikako nam ne može biti alibi za poraz i činjenicu da smo se  pred kraj dvoboja uvelike ispuhali – zaključio je Kovačević.

 

Izjave navijača Zadra

Ivica Kovačević:

Šteta, imali smo ih u jednom velikom dijelu utakmice, nažalost, kad se u jednom trenutk ukazala prigoda za jedan rezultatski odmak, vidjelo se da nam nedostaje svježine. I nije baš lako u dva dana odigrati u tako visokom ritmu, uz to Cedevita ima kvalitetu, međutim, nitko nema pravo prstom upirati i naše igrače. Dali su sve od sebe i zato ih moram podržavati kroz nastavak sezone.

Mario Čakalić:

- Kako je utakmica krenula mislio sam da ćemo teško uhvatiti ritam,  jer njihovi stranci, sjani razigravać Jamar Boatright i leteći Amerikanac Rashad James, jedna su druga dimenzija. Ali smo na trenutke i mi za njih bili neuhvatljivi, gledali su nam u leđa, šteta nije dugo trajalo. Svejedno , svaka čast momcima na borbenosti.

27. travanj 2024 15:34