StoryEditorOCM
SportBLIC RAZGOVOR 

Košarkaški trener Josip Plantak: “Kad igra naš Vllaznimi, dvorane na Kosovu su pune. Nadamo se opstanku u prvoj ligi!"

Piše Ivica Gjergja
22. studenog 2022. - 22:11

Zadarska košarkaška obitelj Plantak, otac Neven i sin Josip, i kad su doma za kratkih slobodnih trenutaka razgovaraju i polemiziraju o košarci. Neven je poznati košarkaški trener mnogih klubova u Hrvatskoj i inozemstvu, iako trenutno nema angažman nema mira, košarkaški ”crv“ ga tjera naprijed i ne da mu mira pa je tako sada uči mlade osnovama košarkaške vještine. 

Sin Josip je trenutno angažiran kao prvi trener Vllaznimia koji se natječe u prvoj košarkaškoj ligi Kosova. Naime, prije početka natjecateljske sezone Josipa je za pomoćnika pozvao Franko Sterle. Josip se odazvao, bio je njegov pomoćnik pet kola u kojima su imali četiri poraza i jednu pobjedu. U klubu su prosudili da je to slab rezultat i odlučili su s Frankom raskinuti ugovorenu obvezu te su ”kormilo“ kluba ponudili Josipu.

- Razmišljao sam što da radim i prihvatio sam ponudu jer sam smatrao da se takva prigoda ne propušta. Htio sam se okušati u ulozi prvog trenera i vjerujte nisam pogriješio. Ovim putem bi se zahvalio Franku što me je pozvao, sigurno je da će on naći posao za sebe jer je kvalitetan trener, kazao nam je Josip.

Josipa je ”poljubila“ sreće te je od šest odigranih utakmica Vllaznimi pod njegovim vodstvom ostvario četiri pobjede. Vrhunac je bila pobjeda nad Trepčom koja slovi kao jedan od favorita za osvajanje naslova prvaka, a u posljednjem kolu pala je Peć koja je trenutno vodeća u prvenstvu. 

Druga važna pobjeda mu je protiv Orahovaca u gostima, oni su im izravni konkurent u borbi za ostanak u ligi, a Josip s njima ima 2:0. Kosovski mediji spominju Vllaznimija kao jednog od kandidata za play off, a Plantak je čvrsto na zemlji, kao i njegovi igrači... 

- Malo je rano o tome pričati, naš cilj je osiguranje opstanka u ligi. Na dobrom smo putu i vjerujem u momčad i da taj cilj možemo ostvariti. Ako uspijemo nešto više uraditi, to će biti ”puna šaka brade“. Vjerujte, igrači su skoncentrirani na utakmice, ne razmišljaju o ničem drugom. Inače podvukao bih da su dvorene na Kosovu pune kao šipak, a posebno naša i Trepčina, kazuje nam Josip, kojeg čekaju još mnogi uspjesi s njegovim Vllaznimijem.  

26. travanj 2024 07:57