StoryEditorOCM
SportDERBI NA VIŠNJIKU

Košarkaška priča uoči blagdana u dvoranu ‘Krešimir Ćosić‘ dovodi ogled Zadra i Cibone

Piše Dražen Žura
22. prosinca 2022. - 13:55

Košarkaška priča uoči blagdana u dvoranu ‘Krešimir Ćosić‘ dovodi ogled Zadra i Cibone, što je nedvojbeno pozivnica koju je teško odbiti. Istina, na zadarskim tribinama kroz dosadašnji dio sezone nije na razini igre koju pruža momčad Zadra koja u ABA ligi ima omjer od sedam pobjeda i svega četiri poraza. Od toga su dva upisana na Višnjiku, protiv Splita i Budućnosti. Mnogi su skloni vjerovati kako se Cibona ipak neće provući, unatoč tomu što su u HT Premijer ligi bili uvjerljivi (93:71) na svom parketu.

– Ovo je derbi, uvijek je i bio. Utakmica posebnog naboja koja moja igračima puno znači. Kao i uvijek pozivam navijače da nas dođu podržati u što većem broju jer mi se čini da zajedno sve ovo bolje guramo. Mi ćemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno – kazao je Danijel Jusup, trener Zadra koji se dotaknuo igre koju prezentira Cibona.

– To je ekipa koja igra sa svih 12 igrača. Na takav način drže svježinu i intenzitet i tome se nije lako prilagođavati. Svaki igrač kad uđe mali promijeni igru. Kad se radi puno rotacija protivničkim trenerima nešto i promakne. Snaga im je u širini. Imaju Blaža Mesičeka koji iz ničega može zabiti koš. Tu su i Filip Bundović, Lovro Mazalin kao i Borna Kapusta koji u „picku” može stvoriti problem. Jako su raznovrsni i to sigurno neće biti lako zaustaviti – zaključio je Jusup, uz prigodnu čestitku svim navijačima Zadra, poželjevši im puno zdravlja i ljubavi u nadolazećim blagdanima.

– Izuzetno bitna utakmica za nas s obzirom da smo izgubili onu prvu utakmicu protiv njih u gostima. Ali ovo je ipak malo drukčija utakmice od one u Zagrebu. ABA liga u kojoj smo u dobroj formi. Spremni smo na borbu za svih 40 minuta ali trebat će nam pomoć publike koja je nama, ne šesti, nego prvi igrač. S našim navijačima lakše igramo i stoga se nadam da će na utakmici biti što više ljudi – kazao je Arijan Lakić, igrač Zadra.

Utakmica se igra u petak s početkom u 18 sati uz Tv prijenos u programu Arenasport 1.

23. svibanj 2024 05:06