StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

Košarkaši Sonik Puntamike danas dočekuju Zabok, u momčad se vraćaju kapetan Dino Palčić i Marino Šarlija

Piše Zadarski.hr
23. listopada 2021. - 08:32

Košarkaši Sonik Puntamike danas u sedmom kolu HT Premijer lige dočekuju Zabok. Nakon dva vezana gostovanja koja su završila nepovoljno po Puntamičane, igrači Stipe Kuliša na domaćem parketu traže povratak na pobjedničke staze. Dobra je vijest da se u momčad vraćaju kapetan Dino Palčić te iskusni Marino Šarlija koji će podebljati rotaciju zadarskog sastava, no s druge strane prijete opasni „Žuti lavovi“ koji su u dosadašnjem dijelu sezone pokazali da mogu biti neugodan suparnik, što potvrđuju trijumfi protiv Šibenke i Alkara.

– Mi nemamo luksuz o niti jednom suparniku govoriti iz uloge favorita, ali ono što možemo obećati je beskompromisan pristup zbog kojeg smo stekli poštovanje ljudi koji nas prate i koji će nas, nadam se, odvesti do željenog cilja. Glavni zadatak je limitirati broj poena našeg suparnika iz reketa te imati kontrolu obrambenog skoka. Ispoštujemo li te kriterije, stvorit ćemo dobre preduvjete za kvalitetnu utakmicu i nadigravanje sa Zabokom – kazao je u najavi susreta trener Stipe Kuliš.

Gosti su tijekom tjedna promijenili trenera i umjesto Zdravka Radulovića doveli Jakšu Vulića. Promjena na klupi sa sobom uvijek nosi i nove taktičke ideje, no glavne karakteristike igre Zaboka se znaju.

– Radi se o momčadi koja ima vrlo dobar „size“, na čemu i temelji svoju igru. Igrači na pozicijama od „tri“ do „pet“ imaju dobru igru leđima i na „low postu“ , a uz to mogu prijetiti i s perimetra, što im daje vrlo dobru ravnotežu na parketu koju moramo ograničiti i svesti u prihvatljive gabarite – rekao je Kuliš koji ponovno neće moći računati na mladog Luku Tomasa koji je i dalje na rehabilitaciji.

Puntamičanima će vjetar u leđa zasigurno dati i publika koja se nakon više od godinu i pol vraća u zadarski „Hram košarke“, sukladno važećim epidemiološkim uvjetima. Utakmica se igra u dvorani Jazine s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.

28. travanj 2024 19:06