StoryEditorOCM
SportUSPJEH ZADRANINA NA MEĐUNARODNOM KUPU

Kneževiću srebrna medalja!

Piše Ivica Gjergja
19. kolovoza 2019. - 10:55
PK Knezevic

Zadranin Petar Krešimir Knežević osvojio je srebrnu medalju na međunarodnom Kupu nacija – juniorskom turniru održanom u Vrbasu u konkurenciji 200 boksača iz 20 zemalja.

Dvoboj ovog boksačkog reprezentativca u kategoriji do 70 kg, s prvakom Azije, proglašen je najboljim i najborbenijim. Knežević je pokazao velik napredak na ovom turniru, a zasigurno je pridonio tome i novi trener Ukrajinac Sergej Vakerina. Finake je odradio sjajno tehnički i taktički, a pobjeda mu za nijansu izmakla u dvoboju sa Kazahstancem Shanzharkhanom Rakhymzhanom. To se vidi i po bodovanju sudaca, koji su sa 3:2 dali tijesnu prednost Azijskom Prvaku.

- Kada si najviše siguran, tada te nešto „udari“, eto to mi se dogodilo. Sada imam jedno iskustvo više i sigurno da mi se više neće dogoditi nešto slično, kazao je Petar Krešimir Knežević.

Ovo je za hrvatski boks još jedan veliki uspjeh. Uz srebrnog Kneževića, broncu je osvojio i Tomislav Letinić u 46 kg. Obzirom da je Hrvatska u Srbiju došla sa samo četiri boksača mogu biti zadovoljni postignutim.

27. travanj 2024 16:09