StoryEditorOCM
SportODNIJELI POBJEDU

KK Zadar s lakoćom do pobjede nad Koper Primorskom, utakmica je izgledala kao šuterski trening, ali gdje je bio Bryon Allen...?

Piše Dražen Žura
8. ožujka 2020. - 20:05
Zadar, 080320. Dvorana Kresimira Cosica. Kosarkaska utakmica 21. kola ABA lige, KK Zadar - KK Koper Primorska. Na fotografiji: Dominik Mavra.Jure Miskovic/HANZA MEDIA

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić"

Gledatelja: 1800 

Zadar – Koper Primorska  99:79   (27:21, 36:22, 14:14, 22:22)

Suci: Belošević (Srbija), Koljenšić (Crna Gora) i Terlević (Hrvatska)

ZADAR: Siriščević (13), Ahmed (21), Palokaj, Brala (1), Vuković (17), Junaković (6), Mavra (16), Planinić, Glbert (23), Uljarević (2)

KOPER PRIMORSKA: Gibbs (15), Hrovat, Barič (12), Kosi, Ciani, Lazić (17), Haskić, Hodžić (3), Dimec (13), Nemanić (8), Luković(11)

Suvereno je Zadar došao do pobjede koja im ipak ostavlja nekakvu nadu za ostanak u regionalnoj ABA ligi, jer uz trijumf protiv Crvene zvezde u Beogradu, moraju jednim okom gledati što će napraviti Mega i Krka.

Ostvare li ta dva kluba u zadnjem kolu jednako kao i Zadrani pobjedu, onda će to značiti zadarski rastanak od  ABA lige. Sportski je vjerovati u  mogućnost pronalaska "pojasa za spašavanje" uz obale Dunava i Save, na beogradskom ušću!

Nije ni krenula utakmica, nema tko nije pitao zašto u sastavu nema Bryona Allena? Neslužbeni  odgovor, uoči početka utakmice glasio je kako se na treningu ogriješio o klupsku disciplinu, pa je trener Danijel Jusup iskoristio svoje pravo – udaljio ga iz momčadi! Iako je Allen kroz sezonu imao svoje "bisere" u igri, svejedno se krenulo strahovati kako će Zadar izgledati bez njega. Izostanak prpošnog Amerikanca, nije se previše osjetio nakon podbacivanja lopte, jer su Mavra i Siriščević tricama najavili jednu izvrsnu zadarsku šutersku večer. Nisu dužni ostajali ni gosti iz Kopra, "stavili" su i oni dvije. Ali, nisu se u tom segmentu mogli natjecati sa Zadranima: Siriščević, Vuković i Gilbert zasipali su samo tako.

Onda je ipak uslijedio uzvrat s druge strane, Luković jednom te Gibbs dva puta samo su nakratko naveli na razmišljanje da bi se kroz nekakav rezultatski tjesnac moglo provlačiti čitavo poluvrijeme. 

Međutim, Ahmed i Siriščević nisu mislili tako, obojica su se raspucali, pa ni dvije trice Bariča nisu nimalo utjecale na tijek, utakmice koja je u mnogo čemu nalikovala na šuterski trening. Pa tko da više! Zanimljivo, Zadar je prvih dvadeset minuta završio s 75 posto uspješnosti s crte slobodnih bacanja, u pokušajima za dva poena na koncu i tricama, upisali su ih dvanaest! I na koncu tih dvadeset minuta nije se moglo ne primjetiti pet dodavanja Mavre i četiri Junakovića. Sve je štimalo kao "švicarski sat"!

Osjetno slabije treću dionicu odigrali su jedni i drugi, što je u neku ruku i razumljivo, jer je Zadar ostvario veliku prednost koja je kod gostiju ugasila bilo kakvu ambiciju za preokret.

Zadnja četvrtina, spada u skupinu onih za koje se kaže "Odrađivanje posla"!

I još nešto, naime, izostavljanje Allena, ozljede Ivanova i Fundića, učinkom i doprinosom ostalih otkrivena je slika kako se kroz sezonu sve, baš sve igrače moglo koristiti na valjani način, onda, vjerujemo nebi bilo ovoliko strepnje oko ostanka!

 

29. svibanj 2024 09:44