StoryEditorOCM
SportOSVRT

Kako je igrao Zadar, kako Primorac, a gdje je na ljestvici HV Posedarje? Evo detalja Treće NL - Jug

Piše I. Gjergja
12. ožujka 2023. - 18:05

Županijski ligaši različito su prošli u ovom kolu, a ukupno su osvojili četiri boda, s tim da danas u Opuzenu igra HV Posedraje.

Zadar je na svojim Stanovima pogodio u junačku "sridu" protiv Junaka iz Sinja (3:0) za koga svi govore da su jedna od najboljih momčadi u ovoj ligi, no po onome što su prikazali ne bi se reklo.

Zadar se nametnuo od samog početka susreta, njegovi igrači su dominirali terenom, bilo ih je svugdje, a predvodnik i onaj koji je obavio rovovski dio posla u veznom redu bio je Kristijan Jurić, koji igra konstantno dobro. Njega nisu mogli igrači Junaka zaustaviti ni "lasom". Uz njega dobru partiju je dao i Igor Banović, te Goran Zakarić i svi ostali igrači koji su nosili dres Zadra na ovoj utakmici.

Uveo je u igru i mlade igrače trener Blatnjak, kao Patrica Mrkelu, Viduku, a koji su se pokazali u lijepom svjetlu. Do 27. minute nabrojili smo sedam prigoda, a vodeći zgoditak je pao u 30 minuti.

Odlično je postavio igru trener Blatnjak sa svojim stožerom, nije dopustio da Junak razvije igru odmah ih je zaustavljao – presjecao njihove napade tako da su se "junaci" morali orijentirati na duge lopte i preko krila pokušati nešto više učiniti. Dovoljan je podatak da su tri - četiri puta zapucali na gol Zadra i to bezuspješno.

image

Dragan Blatnjak

Hnk Zadar/Slobodna Dalmacija

Sa novim igračem Zakarićem u napadu Zadrani su mnogo dobili, vjeruje se da će pored u dvije utakmice koje je odigrao, iako nespreman potpuno i sljedećem susretima postizati zgoditke.

Sigurno je da će i njegovim zgodicima i bodovni konto Zadra rasti. Trenutno je Zadar na sedam bodova u zaostatku za Zagorom, no nije ni to nenadoknadivo, treba Zadru dati potpunu podršku za cilj kojim ide.

- Odigrali smo dobru utakmicu, pogotovo s obzirom na činjenicu da smo u srijedu imali kup utakmicu. Nedostatak svježine osjetio se posljednjih desetak minuta, malo smo pali, ali smo ipak odradili dobar posao. Dobili smo i uzeli tri boda.Obećao sam da ćemo predstavljati naše mlade igrače. Mrkela je treći ili četvrti koji je debitirao, a njegovom sam igrom apsolutno zadovoljan. On je budućnost Zadra, kao još nekoliko momaka koje ćemo koristiti u narednom periodu - kazao je trener Dragan Blatnjak.

Na sraz sa Splitom igrači Primorca (1:1) su išli ohrabreni nakon pobjede nad Uskokom i sami su si dali zadaću da sa gostovanja treba donijeti bo(ove). U svojoj nakani su uspjeli, uzeli su bod, dobro igrali do trenutka kada su domaćini postigli svoj zgoditak za poravnanje rezultata. Dominaciju i igru su imali igrači Primorca, a to je materijalizirao Okechukwu svojim zgoditkom za vodstvo u 40 minuti.

No nakon 10. minuta Andrić je poravnao za Split, a što je na kraju se videjlo bio i konačan rezultat ove zanimljive utakmice.

- Imali smo sve no naši igrači kako da su se nakon vodstva „prepali“ sami sebe, brenze su im popustili i primili smo zgoditk koji nam je odnio još dva boda, kratko nam je kazao sportski direktor Primorca Leo Šarić.

Trenutno na ljestvici je Zadar drugi sa 39 bodova, dok je Primorac sedmi sa 30.

28. travanj 2024 10:43