StoryEditorOCM
SportGODIŠNJA SKUPŠTINA ATLETSKOG SAVEZA

Kad se staza na Višnjiku zacrveni, svi zajedno ćemo kazati – vrijedilo je truda!

20. ožujka 2017. - 21:11
uklanjanjeatletskestaze(4)

Atletski savez Zadarske županije, u obnovljenom prostoru Kneževe palače,  održao je Redovnu godišnju skupštinu, na kojoj je prihvaćen pravilnik o radu, nadalje, prihvaćeno je i izvješće o radu za proteklu 2016. godinu. Na Dnevnom redu se  našlo i pitanje prestanka članska AŠK Zadar, u ASZŽ-u, međutim, predsjednik Slobodan Mijolović istaknuo je kako su kao izvanredni član uvijek dobro došli u svim razgovorima. Skupštinu, je svojom nazočnošću pozdravio Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, koji je kazao je ASZŽ jedan od najuspješnijih sportski saveza u Zadarskoj županiji, jer sa svega osamnaest tisuća kuna pokrivaju dvadeset natjecanja.

-S posebnim guštom sam došao u Zadar i prvo posjetio stadion na Višnjiku, gdje je "finišer" postavljao podlogu za novu atletsku stazu. I kad se zacrveni onda ćemo svi zajedno kazati – vrijedilo je truda ! Zato zahvaljujem Gradu Zadru i ŠC" Višnjik", hvala gospodinu Denisu Karlovića, jer su svi zajedno učinili puno toga da Zadar uskoro postane jedan od važnijih atletskih središta u Hrvatskoj. Atletika je uvijek davala, evo i na ovom zadarskom primjeru je vidljivo da će uz atletiku dobiti i svi ostali sportovi – istaknuo je Veštić.

Nakon podnešenih izvješća, Mijolović je u nekoliko riječi opisao teško stanje u atletskom sportu, istaknuvši kako su sredstva skromna,ali da će se odraditi sve zacrtano.

- Mi ćemo strpljivo čekati bolje dane i raditi – poentirao je Mijolović.

ASZŽ je uveo i institut nagrada za atletičare  i ustanove koje su  godinama bili uz atletiku i ovom sportu, sukladno uvjetima u kojima su radili, podarili najviše što su mogli.

Nagrađeni atletičari i ustanove
Petar Korica (60 godina u atletici), Rajko Pantalon (50), Nikica Simić (50), Borislav Perica (40), Branka Grajić (40), Vilma Galešić (40), Stipan Vukas (40), Danijel Tadić (40), Jakov Baričić (40) , Slobodan Mijolović (30), Mate Bulić (30), Kornelija Matešić  i Ivan Jokić ( doprinos razvoju atletike u Zadru), Stipe Zrilić, zadarski župan (doprinos razvokju atletike u Županiji),  Drago Marić (za očuvanje pisane riječi u zadarskoj atletici), Grad Zadar (za ulaganje i razvoj atletske infrastrukture), ŠC "Višnjik" (za doprinos razvoja atletike u Zadru), Narodni muzej  Zadar, ravnateljica  mr.sc. Renata Peroš (ravnatelj za doprinos promocije atletike u Zadarskoj županiji). (dž)
27. travanj 2024 15:38