StoryEditorOCM
SportZADRANI NA HRVAČKOM PRVENSTVU HRVATSKE

Josip Šumski i Roko Strika srebrni, Mare Nekić brončana!

Piše Ivica Gjergja
1. listopada 2017. - 10:40

Na zagrebačkoj Pešćenici održano je Prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za mlađe dječake i djevojčice do 13 godina. Na njemu je nastupilo 185 mladih hrvača i hrvačica iz 23 kluba.

Hrvački klub Zadar predstavljali su: do 40 kg u konkurenciji djevojčica Mare Nekić, dok su u konkurenciji dječaka nastupili do 40 kg Marino Kovačević, do 49 kg Šime Urić, do 54 kg Josip Šumski, do 59 kg Luka Kevrić i Roko Strika, do 75 kg Moreno Kolega i Luka Turkeš.

Mare Nekić osvojila je treće mjesto u konkurenciji pet hrvačica kao ulazno godište, a Mare je u četiri borbe uspjela pobijediti predstavnicu HK Slatine dok je u tri borbe vrlo gusto izgubila. Mari, koja je jako borbena ovo je prvi nastup na PH što je dobar rezultat.

Josip Šumski u konkurenciji je imao 24 protivnika do 54 kg, a za ulazak u finale bile su mu potrebne četiri pobjede protiv predstavnika iz HK Podravka, HK PIK Vrbovec, HK Slatina i HK Metalac, a jedini poraz u finalu bio je protiv predstavnika HK Lika. Roko Strika u svojoj konkurenciji imao je 14 protivnika do finala ga je kao i Josipa čekao trnovit put samo sa borbom manje. Roko je pobijedio u tri borbe predstavnike HK Lika, HK Klinča Sela i HK , a u finalu od Roka je bio uspješniji predstavnik HK Podravke.

Dva viceprvaka i jedno treće mjesto rezime je sa nastupa HK Zadar u Zagrebu.

- Uspjeh naših hrvača i hrvačica je dobar, trenira se dobro no nedostaje odlazaka na natjecanja kako bi mogli konkurirati i jačim klubovima. Također potrebno je odlaziti i na međunarodne turnire u susjedne zemlje. Treniramo dalje, trudimo se još više i vjerujemo da će doći vrijeme kada ćemo moći izabrati nekoliko turnira na kojima ćemo prikupljati iskustvo i naš Zadar predstavljati u još blistavijem svjetlu, kazao nam je trener Vlado Menčik.

27. travanj 2024 12:19