StoryEditorOCM
SportRUKOMET: OPROŠTAJ REPREZENTATIVACA

Josip i Tonči Valčić te Igor Vori oprostili se od rukometa!

Piše Ivica GJERGJA
3. lipnja 2018. - 19:35
oprostajna utak

Osiguravši naslov hrvatskih prvaka rukometaši PPD Zagreba, u posljednjoj utakmici sa Nexea 34:27, oprostila su se od svoja tri igrača koji su završili svoje rukometne karijere. Tako su Zadrani, braća Josip i Tonči Valčić, kao i Igor Vori odigrali posljednju svoju prvenstvenu utakmicu. Zagrebaši će u novoj sezoni biti i bez Domagoja Pavlovića, Dobrivoja Markovića i Davida Miklavčiča koji odlaze iz kluba.

- Nema veće sreće nego završiti ovako karijeru sa svojim bratom i s velikim Igorom Vorijem. Ponosan sam na sve ove godine i na sve što sam uradio u rukometu, kako u klubu tako i u reprezentaciji. Hvala svima koji su me na tom putu pratili. Hvala suigračima i trenerima od kojih sam sve naučio, hvala navijačima bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo tako slatko, kazao je Tonči Valčić.                                                      

Stariji od braće Valčić rođen je 1978. u Zadru, u karijeri je nastupao za rukometne klubove PPD Zagreb, Grosswallstadt, CB Torrevieju i CB Ademar Leon. U dresu Zagreba proveo je posljednjih deset godina, a na izmaku sezone 2017./2018. odlučio je reći zbogom karijeri rukometaša. U budućnosti ipak planira ostati usko vezan uz rukomet, a sebe vidi u ulozi trenera.

Tonči Valčić s reprezentacijom Hrvatske osvojio svjetsko zlato u Portugalu 2003., kao i svjetsko srebro u Hrvatskoj 2009. Na europskim prvenstvima u dva se navrata okitio srebrom u Norveškoj 2008. i Austriji 2010.                           

Mlađi od braće Valčić iza sebe ima također sjajnu rukometnu karijeru u kojoj je nastupao za Zadar, Split, Zagreb i Gummersbach. U reprezentativnom dresu osvojio je srebro na Europskom prvenstvu 2008. godine u Norveškoj kao i godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu čiji je domaćin bila Hrvatska. Po završetku igračke karijere planira ostati usko vezan uz rukomet i rukometni klub PPD Zagreb.

- Dosta je teško bilo zadnja dva dana, jako emotivno sam sve ovo proživio. Sinoć nisam mogao ni oka sklopiti, i danas cijeli dan sam nekako sjetan. Ipak, sretan sam što sam završio karijeru u redovima hrvatskog prvaka PPD Zagreba i sretan sam jer smo zaključili sezonu na pravi način. Sada kreće drugi dio moje rukometne priče i ja mogu samo obećati da ću i u kancelarijama davati svoj maksimum kao što sam to uvijek nastojao činiti na parketu, kazao je Josip na kraju igračke karijere rukometaša.

25. travanj 2024 19:56