StoryEditorOCM
SportPUT DO DRUGE LIGE

Iva Bokanović: ‘Zadovoljni smo odlukom HNS-a jer je cijela priča oko kvalifikacija bila nekorektno usmjerena protiv našeg kluba‘

Piše Ivica Gjergja
5. lipnja 2023. - 20:20

Netom što su u HNK Zadru saznali da su u ždrijebu kvalifikacija za popunu Druge i da su dobili suparnika, stupili smo u kontakt Ivom Bokanović predsjednicom i trenerom Draganom Blatnjakom. Naime, Odlukom HNS-a Zadar je kao drugoplasirana momčad 3. NL Jug uvršten u kvalifikacijski ždrijeb za popunu višeg ranga natjecanja, a na putu do SuperSport Druge nogometne lige stajat će mu prvak 3. NL Centar, NK Karlovac 1919.

Odluka o momčadima u kvalifikacijama i ždrijeb odrađeni su danas u krovnoj kući hrvatskog nogometa, a ta je vijest obradovala klub sa Stanova.

– Zadovoljni smo raspletom situacije i odlukom tijela HNS-a, jer je cijela priča oko kvalifikacija bila nekorektno usmjerena protiv našeg kluba. Jedina je istina da Zadar ispunjava sve uvjete i kriterije za natjecanje u višem rangu. Mi nismo i ne možemo biti odgovorni za propuste koje su napravile druge organizacije i momčadi, kazala je Iva Bokanović, te dodala da Zagora kao prvak Treće NL-jug ne može u kvalifikacije, jer nema sve uzrasne kategorije.

Podsjeća da je zbog istog propusta Crikvenica kao prošlogodišnji prvak Zapada ostala bez kvalifikacija. No to je već stara vijest, na Stanovima su se potpuno okrenuli suparniku u kvalifikacijama. Karlovac 1919 je bio uvjerljivo najbolja momčad trećeligaškog Centra, prikupio je 87 od 102 moguća boda, odnosno sjajnih 85 posto sezonskog učinka.

– Respektiramo Karlovac, ali mi imamo svoj ovogodišnji cilj, a to je plasman u viši rang natjecanja. Istina je da smo dobili najozbiljnijeg mogućeg suparnika u kvalifikacijama, ali sam isto tako siguran da slično razmišljaju i u Karlovcu, kazao je trener Zadra Dragan Blatnjak.

image

Dragan Blatnjak, trener HNK Zadar
 

Jure Mišković/Cropix

Što je sa momčadi, je li bila raspuštena?

- Radili smo i čekali, na raspolaganju mi je cijeli ovosezonski roster. Nema ozlijeđenih u momčadi, izuzev Kristijana Jurića koji je van stroja još od početka travnja, a nema ni kartoniranih. Od igrača koji su tijekom jeseni i proljeća prikupili najviše nastupa i trećeligaških minuta, plavo-bijeli dres u kvalifikacijama još neće navući topnik Ivan Bubalo, autor 12 prvenstvenih zgoditaka. No Karlo Torbarina (16 golova) i posebno Goran Zakarić (13) tijekom proljeća, pokazali su da put do suparničkog vratar za najefikasniju trećeligašku momčad tijekom proljetne polusezone, kazuje Blatnjak.

Prva utakmica kvalifikacija je na Stanovima 11. lipnja, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Karlovcu, očekivanja?

– Trebamo se maksimalno koncentrirati i sada pojačati pripreme za utakmice. Možda je u jednu ruku bolje što imamo Karlovac za suparnika, najbolju momčad, jer ćemo svi biti sto posto koncentrirani. To ne znači da bismo protiv drugih suparnika imali slabiji motiv, ali Karlovac s trenerom Igorom Pamićem i nekoliko iskusnih prvoligaških igrača, sigurno je veći i ozbiljniji izazov.

Podsjetimo utakmica HNK Zadar – NK Karlovac 1919 igra se u nedjelju, 11. lipnja u 17.30 sati na Stanovima, a uzvrat je 17. lipnja u Karlovcu na stadionu Branko Čavlović-Čavlek.

26. travanj 2024 06:51