StoryEditorOCM
SportNOVOST IZ KK ZADRA

Ispunjen uvjet vijećnika Meštrovića: Branimir Longin podnio ostavku! Donosimo razgovor s bivšim team managerom...

Piše D.Žura
12. studenog 2021. - 16:31

Ništa novoga! Košarka u Zadru oduvijek je bila i sigurno će tako ostati, sve dok se ne pronađe strateški partner ili pak kupac koji će je otrgnuti iz ralja politike. Nema tko se ovih dana nije borio na sve način tu politiku „štapom”  izgurati, odnosno, ostaviti ispod obruča, međutim, u konačnici je ispalo kako izvrsno služi za „ratove” među strankama, koje su tako i osvanule u Nadzornom odboru koji će se uskoro i službeno zavesti u „ knjige”.

Jedan od uvjeta, većine u Gradskom vijeću, bio je odlazak Branimira Longina "team managera" u KK Zadar, koji je prije toga bio i sportski direktor. Branimir Longin je odlučio odstupiti!

Je li politika doista kumovala odlasku? 

- Nije nimalo! Prvenstveno je riječ o tome da ne želim biti predmet prijepora u trenucima kad je u pitanju gradski proračun, istodobno i njegov rebalans o kojem ovisi djelovanje kluba.  Želim da KK Zadar nastavi funkcionirati, kako u seniorskom pogonu, tako i kroz mlađe uzraste.

Može li se doista Vaša ostavka izvući iz političke „trgovine”, jer dugo ste figurirali kao čovjek čiji se odlazak tražio- samo tako?

- Nema nikakve veze što su se neki odvažili udarati prema meni kao nekome tko koči razvoj kluba. Niti sam takav bio, niti sam „igrač” koji zna „plivati” u političkim vodama kao neki, ali to ostavljam njima za razmišljanje. Ti isti koji su isticali moje ime,  mogli su predlagati tj. uvjetovati sve mojim odlaskom ne samo stotinu puta, nego i tisuću , svejedno  ne bi postigli cilj, jer nisu  u rukama imali pravno  sredstvo za moju „egzekuciju”! Ponavljam, u cijeloj priči ne želim biti nekakav uteg i ostavka je isključivo moja odluka i ničija druga.

Unatoč tome što ste se nalazili u timu koji je u zadnje dvije sezone, kao prvo , osvojio naslov prvaka Hrvatske, te dva Kupa , uz  izvrsne  rezultate mlađih uzrasta, Vaše ime  postavljeno je  kao „ meta”. Vidite li u svemu nečije osobne afinitete?

- O politici sam rekao sve! Meni je  jako žao što kao čovjek iz kluba zajedno s ostalima, direktorom Željkom Žilavcem ili pak predsjednikom Nadzornog odbora Ivanom Mijolovićem, koji je napravio izvrsne stvari za klub, nismo s  dobrim rezultatima išli više prema vani. Omladinska škola nam je najbolja u Hrvatskoj, možemo biti ponosni na rad s mladima, uostalom, neki od tih mlađih već participiraju u prvoj momčadi, slijedit će ih i drugi.  Dolaskom Tihomira Bujana sve se dodatno oplemenilo! I zato ističem kako s ponosom odlazim, jer je iza mene i mojih suradnika na svim razinama ostao dobar temelj ljudima koji dolaze. Tko god da dođe ima se za nešto  uhvatiti, odnosno, čeka ga  dobra baza.

Kad biste mogli nešto promijeniti iz razdoblja vašeg rada, što biste učinili?

- Tko radi taj i griješi nije moja umotvorina. Osobno, mislim da je trebalo imati više strpljenja s nekim igračima i trenerima, ali ne bih o imenima.

Vaše želje novim ljudima?

- Najviše sreće  uz dobru provedbu natječaja za  sportskog direktora kojem će zadatak biti oplemeniti ono što je u klubu daleko otišli naprijed, a to je izvrstan rad s mladima. Novom Nadzorom odboru , također lijepe želje i neka nastave dobrim  smjerom kojim se krenulo prije njih.Na koncu uvjeren sam kako će sadašnja momčad Zadra braniti naslov prvaka i Kup. Dok će se u ABA ligi prebroditi kriza, novi trener Vladimir Anzulović radi dobar posao.

Zadar u Podgorici

- Mislim da stvarno dobro izgledamo, dobro smo radili ovaj tjedan, imali smo visoki intenzitet treninga i već na treningu izgleda kao natjecateljska utakmica. Idemo s ambicijom u Podgoricu, u prošloj utakmici smo odigrali na jedan pravi način i mislim da se možemo dolje potući i nadam se pobjedi – kazao je Antonio Jordano uoči utakmice protiv Budućnost VOLI, u 8.kolu Admiral BET ABA lige koje se igra u subotu s početkom u 19 sati , uz TV prijenos  u programu Arenasport 1.

06. svibanj 2024 00:38