StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

Igraju Vrijednosnice Osijek i KK Zadar; "Pobjeda je imperativ da ostanemo na prvom mjestu!"

Piše Ivica GJERGJA
18. ožujka 2021. - 13:26

U sklopu 25. kola HT Premijer lige košarkaši Zadra sutra (petak) 19. ožujka, gostuju kod Vrijednosnice Osijek. Podsjetimo da je Zadar već ove sezone odigrao tri utakmice protiv Vrijednosnica, dvije u HT Premijer ligi te jednu u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića i u svim bio uspješan – slavio je pobjede. I ovaj put vjeruje se u dobru igru i dakako pobjedu. Evo što je kazao donedavni igrač Osijeka, a sada Zadra, Antonio Jordano:

- Osijek je neugodna ekipa pogotovo na domaćem terenu, znam ih dobro jer sam tamo proveo godinu i pol dana. Mislim da trenutno stanje na tablici nije realan pokazatelj vrijednosti te ekipe, puno su bolja ekipa od trenutnog plasmana na tablici. Njima su se dogodile neke ozljede, imali su izostanak glavnih igrača. To je ekipa koja pogotovo protiv najjačih ekipa u ligi u pravilo igra najbolje. Mi ćemo morati biti puni energije i moramo biti 100% koncentrirani na utakmicu, rekao je Jordano.

Trener Ivan Perinčić vodio je Zadar zadnja dva puta protiv Vrijednosnica, evo što je kazao za nadolazeći susret:

- Pozicija Osijeka na tablici ne odgovara njihovim izvedbama na parketu. Od kad je Stipe Šarlija došao na klupu bilo je dosta upitnika, drago mi je da je demantirao kritičare, da radi dobar posao i da ekipa stvarno igra dobro. U puno utakmica su bili na jednu loptu što pokazuje da nisu odustajali do kraja utakmice. Naš pristup će biti primarna stvar na toj utakmici, ako bude pravi pristup kao što je bio protiv Alkara onda neće biti problema, ako bude drugačiji onda očekujem jednu zahtjevnu i tvrdu utakmicu. Sve ćemo učiniti da od početka utakmice uđemo kako treba i da utakmica ode u smjeru u kojem mi želimo. Mi ćemo od početka utakmice trebati imati dobru energiju i agresivnost te da u napadu imamo dobra rješenja. Pobjeda je apsolutni imperativ da ostanemo na prvom mjestu u HT Premijer ligi, kazao je trener Perinčić.

Susret Vrijednosnice Osijek – Zadar igra se u petak u 17 sati u Gradskom vrtu u Osijeku.

27. travanj 2024 04:38