StoryEditorOCM
SportTURNIR HRVOJE ĆUSTIĆ

Hrvati bolji od Mađara: Osijek preko Gyora do pobjednika turnira, Hajduk bolji od Ferencvarosa

Piše Ivica GJERGJA
8. travnja 2024. - 20:03

Pobjednici 2. Međunarodnog turnira „Hrvoje Ćustić“ su juniori Osijeka, koji su finalu na igralištu Stanovi u Zadru pobijedili mađarski Gyor 3:1. Osijek je bio bolja momčad i zasluženo se okitila odličjem pobjednika. Susret za treće mjesto pripao je momčadi Hajduka koji su nakon što je regularni dio susreta završio bez pobjednika 1:1, Hajduk – Ferencvarosi, nakon izvođenja jedanesteraca pobijedio 5:3 i osvojio treće mjesto.

Najbolji na turniru:

Prvo mjesto je osvojio NK Osijek, a pokal za prvo mjesto uručio je Marijan Kustić predsjednik HNS, dok je pobjednički pokal uručio Hrvojev otac Svetko Ćustić.

Drugo mjesto na turniru osvojio je Gyora, a medalje je uručio Mario Smodlaka dopredsjednik HNS-a i pokal vlasnik HNK Zadra Mark Ivančić.

Najbolji igrač je Samuel Bako iz Gyora, nagradu (skulpturu anđelovog krila) mu je uručio ministar Šime Erlić.

Najbolji vratar je Petar Katalinić iz Osijeka, a pokal mu je uručio bivši vatreni Danijel Subašić.

Najbolji strijelac turnira je Miloš Jovičić (Osijek), a pokal mu je uručio Darko Banić predsjednik NSZŽ.

Finale:

OSIJEK - GYOR 3:1

ZADAR – Stanovi

Strijelci: 1:0 Jovičić (19), 2:0 Jovičić (25), 2:1 Csala (51), 3:1 Spahić (69)

OSIJEK: Katalinić (od 80. Puhanić), Čavar, Sekutor, Livić (od 76. Nurkić), Mladinović, Matoš, Farkeš, Grgić (od 76. Tajs), D. Babić (od 67. Spahić), Jovičić, J. Babić (od 76. Kramarić)

Trener: Tomislav Radotić

GYOR: Katai-Urban (od 41. Goal), Koncz, Herczeg, Bako (od 72. Nemet), Brecska (od 41. Ratonyi), Palfavi, Boda (od 41. Szerenyi), Beugre (od 72. Pocziki), Tollar (od 63. Black), Gonye (od 72. Zobenica), Csala

Trener: Mate Gudzo

Susret za treće mjesto:

FERENCVAROSI – HAJDUK na jedanesterce: 1:1 (3:5)

POLAČA – Bićine

Strijelci: 0:1 Marušić (15), 1:1 Golik (26). Jedanaesterci: Szabo promašio, 1:2 Reić, Golik promašio, 1:3

Tolja, 2:3 Madarasz, 2:4 Tafra, 3:4 Bolgar, 3:5 Ivanišević Dvornik

FERENCVAROS: Ulviczki, Toth, Sukaj, Komaromi, Bolgar, Szabo, Csank Takacs (od 41. Bagi), M. Kovacs (od 53. Ivanvos), Benczik (od 53. Madarasz), Golik, Serdiukov (od 77. K. Kovacs)

Trener: Tamas Luczanszky

HAJDUK: Šiško, Tolja, Tafra, Buljan, Marušić (od 41. Paradžik), Perković (od 48. Ivanišević), Parmać, Lekaj (od 48. Žaravica), Brnada, Beidengel (od 48. Ivanišević Dvornik), Bartulović

Trener: Zlatko Jerković

Izjave nazočnih na turniru:

– Čestitam osvajačima turnira i prošlogodišnjem finalistu Osijeku na prvom mjestu, organizatorima Županijskom nogometnom savezu Zadarske županije i HNK Zadar. Uistinu sam sretan što je turnir ovako kvalitetno organiziran. Velika mi je čast da sam ovdje i siguran sam da će Hrvatski nogometni savez uvijek podržavati ovaj turnir, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

– Drago mi je da je ovaj turnir privukao ovoliko mladih kvalitetnih igrača u našu županiju. Uvijek ćemo podržavati ovakve događaje, ovo je važan turnir iz više razloga, a ponajprije kao uspomena na Hrvoja Ćustića čije ime nosi ovaj turnir i kojem u čast dolaze igrači i gledatelji. Osim u nogometnog smislu, ovaj turnir služi kao i odlična poveznica između sporta i turizma. Nadamo se da će idućih godina biti i novih izdanja ovoga turnira, rekao je ministar regionalnog razvoja i EU fondova Šime Erlić.

– Emocije su uvijek jednake, osjećam i tugu i radost. Drago mi je da se turnir nastavlja i da je proteklo sve u redu, ali mi je žao što nije bilo više ljudi. Želim samo da ovaj turnir postigne tradiciju i da u budućnosti Zadar bude prepoznat kao grad koji misli o svojim bivšim igračima, kako o živima, tako i o onima koji nisu više s nama, rekao je otac Hrvoje, Svetko Ćustić.

– Mogu reći da svake godine stičemo nova iskustva. Žao mi je što nije bilo više posjetitelji s obzirom na to da je kvaliteta nogometa bila na vrhunskoj razini. Nadam se da ćemo iduće godine napraviti za još jednu nijansu bolji turnir. Ovo je organizacijski vrlo zahtjevan događaj, naši gosti moraju biti zadovoljni sa smještajem, hranom i terenima. Tu želim pohvaliti Općinu Poličnik i Općinu Polaču koji su poduzeli sve da se momčadi osjećaju kao kod kuće. Infrastruktura nogometnog kluba Zadra je takva kakva je, ali se nadam da ćemo u narednom razdoblju dobiti novi stadion kako bi mogli ovakve događaje održavati na reprezentativnijem sportskom objektu. S obzirom na to da smo domaćini klubovima iz drugih zemalja, ovaj turnir također služi i kao turistička prezentacija Zadra i Zadarske županije te se nadam da će netko od njih posjetiti naš grad i županiju ovo ljeto, kazao je predsjednik NS ZŽ.

 

25. svibanj 2024 01:13