StoryEditorOCM
SportDIREKTOR KK ZADAR ŽELJKO ŽILAVEC:

Grgurević je dobio kaznu od tri tisuće kune, a najzaslužniji je što incident nije postao gori!

22. ožujka 2018. - 12:25
šakkaaaa-696x465

Sigurno je kako će priča s Gripa imati svoj nastavak, jer se u Zadru nikako ne mogu pomiriti s visinom kazne za Prestona Knowlesa koji je u konačnici zbog incidenta na utakmici sa Splitom dobio sedam utakmica zabrane igranja. U klubu su svjesni kako su stegovne mjere Hrvatskog košarkaškog saveza sukladno Pravilniku bile nužne , međutim , podosta je nelogičnosti i nedosljednosti u izrečenim disciplinskim mjerama. Ali, to nije sve...

-Pokušao sam u razgovoru s ljudima iz HKS a raspraviti ovu temu s ciljem da na sve uložimo žalbu, nažalost, prema onome što mi je rečeno mi ni Split nemamo pravo na prigovor. U najmanje ruku je sve čudno, pa ispada prema onoj narodnoj: " kadija te tuži, kadija ti sudi"! - veli Željko Žilavec direktor KK Zadar.

Slično razmišljaju i "žuti", njima također nisu dobro sjele izrečene kazne , pa se može očekivati zajednički nastup prema nadležnim tijelima HKS-a .

-Naša je prvenstvena želja da s KK Split zadržimo dobre prijateljske, sportske odnose, uvjereni kako sve što se događalo na Gripama neće utjecati na suradnju dvaju klubova. Nipošto ne želimo da se taj odnos koji se gradio godinama ne naruši, pa ćemo kroz zajedničke kontakte vidjeti što se može napraviti kako bi se izrečene mjere dijelom ublažile. Ako se vratimo na kazne. Uzmimo primjer da je Ante Grgurević dobio novčanu kaznu u iznosu od tri tisuće kuna , a čovjek je najzaslužniji da se incident ne pretvori u puno goru situaciju. Ugasio je " vatru" i zaradio dvostruku veću kaznu nego Henrik Širko kojeg su svi živi hvatali na parketu jer je očito njegova namjera bila drukčija od pomoćnog trenera Grgurevića - naveo je Žilavec jedan od primjera koji su u cijeloj priči po njemu čudni.

Novčane kazne za jedan i drugi klub su negdje oko osamdeset tisuća kuna, što nikako nije malo za ionako "sušne" blagajne.

-Našem igraču ćemo sukladno klupskom pravilniku odrezati kaznu, međutim, u ostalim točkama presude nemamo previše prostora. Ali, mi ćemo velim zajedno sa Splitom pokušati umanjiti cjelokupnu štetu vodeći se jednom pomnom analizom svega, jer nisam siguran da su svima dostupni video zapisi pregledani na pravi način. U svakom slučaju, još jednom u ime kluba ponavljam kako osuđujemo svaki oblik nesportskog ponašanja, međutim, mislim da ako imamo obveze imamo i svoja prava. Ne mislimo se predati bez " ispaljenog metka" - zaključio je Žilavec.

27. travanj 2024 12:59