StoryEditorOCM
SportVIŠE OD 600 KOŠARKAŠA NA ZADARSKOM MASTERSU VETERANA

Gjergja će u 82. godini ponovno zaigrati na turniru

Piše Zadarski.hr
13. ožujka 2019. - 14:26
Giuseppe Pino Gjergja 2

Peto izdanje Koškarkaškog mastersa veterana i veteranki održat će se od 22. do 24. ožujka na Višnjiku. Turnir će okupiti više od 600 košarkaša i košarkašica koji će tijekom tri dana odigrati čak 86 utakmica raspoređeni u 47 ekipa, od toga pet ženskih. Zaluđenost košarkom nema granica, a to najbolje dokazuje zadarska legenda Josip Pino Gjergja koji će u 82. godini života ponovno zaigrati na turniru.

Na Mastersu će igrati i neka druga imena dobro znana Zadranima i svim ljubiteljima košarke. Ekipu MORH-a, jednog od favorita kategorije 45+, predvodi Davor Marcelić, bivši reprezentativac i nekadašnji igrač Zadra i Cibone. Na Višnjiku će ponovno u istoj ekipi zaigrati i braća Tomislav i Jurica Ružić, Zadrani s bogatim europskim košarkaškim iskustvom. Osim hrvatskih haklera, u Zadar dolaze košarkaši iz Turske, Litve, Srbije, Mađarske, BiH, Slovenije i Crne Gore. Na turniru će se odigrati više od 80 utakmica što znači da će se igrati istovremeno u svih pet dvorana ŠC Višnjik.

Dolazak više od 600 košarkaša u predsezoni izvrsna su najava turističke sezone koja očekuje Zadar. Ovakvi se turniri u svijetu organiziraju kako bi se pojačala turistička sezona gradova i država domaćina. Košarkaški Masters veterana organizira zadarska tvrtka S-Event. Peto izdanje turnira najava je još jedne godine bogate košarkaškim uzbuđenjima.

27. travanj 2024 17:44