StoryEditorOCM
SportTKO ĆE KOME...

Funcuti stali uz BBB: ‘Nećemo šutjeti dok stotinu hrvatskih državljana stoji u grčkom pritvoru bez ikakvih dokaza‘

Piše Sport SD
11. kolovoza 2023. - 11:37

Nakon osječke Kohorte i riječke Armade potporu BBB-ima dala je i udruga Udruga navijača Funcuti Šibenik.

Navijač AEK-a je poginuo i još osam osoba je ozlijeđeno u žestokim sukobima grčkih i hrvatskih navijača u Ateni u noći s ponedjeljka na utorak uoči utakmice AEK- DInamo. Policija je uhitila 98 navijača Dinama koje su u petak počeli saslušavati grčki istražitelji.

‘Hajka na sve one koji su odabrali navijački stil života nikad nije bila stran pojam. Nećemo šutjeti dok stotinu hrvatskih državljana stoji u grčkom pritvoru bez ikakvih dokaza za nedjela koja im se podmeću. Dok već par dana veleposlanstvo ne želi ni dignut slušalicu na pozive upomoć hrvatskih sugrađana odlučili smo dignut svoj glas kako bi se situacija razjasnila i kako bi hrvatski državljani dobili pošten tretman.

Tko je odgovoran za nekoliko izbodenih Hrvata u Ateni?

Tko je odgovoran što već dva dana nisu adekvatno zdravstveno zbrinuti?

Tko je odgovoran za huškačko novinarstvo i lažno prenošenje informacija?

Ovim putem pozivamo sve navijačke skupine i sve osobe koje vidu dalje od novinarskih priča da dignu svoj glas kako bi se razdanila novinarska magla. Ujedinimo se svi zajedno jer jednog dana to se može dogoditi i nama. Protiv medijske hajke i lažnih članaka stanimo zajedno i izbavimo one koje je nakaradni medijski sistem već unaprijed osudio. Hrvat uz Hrvata, Funcuti uz BBB! Hrvati ne bodu!‘, stoji u priopćenju Funcuta.

28. travanj 2024 09:06