StoryEditorOCM
SportKOŠARKA NA VIŠNJIKU

Fotoreport: U dramatičnoj završnici Budućnost je ‘nestala‘, bodovi su ostali u Zadru!

Piše Dražen Žura
5. ožujka 2022. - 21:15
Zadar, 050322. Dvorana Kresimira Cosica. Kosarkaska utakmica 25. kola AdmiralBet ABA lige izmedju KK Zadar i KK Buducnost VOLI. Na fotografiji: Antonio Jordano.Jure Miskovic/Cropix

ZADAR – Dvorana „Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 600. Zadar – Budućnost VOLI 65 : 63 (18 : 21,13:16 ,22:12,12:14).

Suci: Milivoje Jovčić i Ivan Stefanović ( Srbija), Mario Majkić ( Slovenija).

ZADAR: Carter ( 11), Marčinković , Paponja, Jordano (2) , Brala , Vuković (8) , Junaković (15) , Buljan , Drežnjak (3) , Mavra (10 ), Thompson (16).

BUDUĆNOST: Cobbs ( 8 ) , Atić(6 ) , Šehović( 3) , Micov(8 ) , Barović( 2 ) , Selley (14 ), Terolis , Jagodić(3 ) , Drobnjak , Popović (2) , Reed (10 ) , Perry (7 ).

Velika pobjeda Zadra! Protiv sebe su imali izvrsnog suparnika, momčad Budućnosti koja doista igra na europskoj razini, ali i trojicu sudaca koji su „svoje prste” ozbiljno miješali u utakmicu. Srećom, Zadrani su u dramatičnoj završnici odigrali baš onako kako je trebalo, mirno u napadu, posve čvrsto u obrani. Nisu ih čak ni suci uspjeli isprovocirati.

Otuda i činjenica da je Vladimir Micov nekih pet sekunda prije kraja šutirao „ tricu” za pobjedu, ali je promašio! Dario Drežnjak također je promašio oba slobodna bacanja, s tim da je drugo bilo namjerno kako bi isteklo vrijeme. Inače, Zadar je u prvoj četvrtini jasno i glasno rekao kako se neće olako predati. Trebalo je vidjeti NBA blokadu Justina Cartera na Marku Jagodiću – Kuridži. Bilo je to toliko snažan poticaj jednako kao i četiri zakucavanja Trevora Thompsona! Istina, bilo je prerano razmišljati o trijumfu jer je Budućnost na poluvrijeme otišla sa plus šest! Činilo se kako će sve otići u kolotečinu, međutim, Martin Junaković i Dominik Mavra „ tricama” su okrenuli rezultat i priča o pobjedi postala je bistrija.

Međutim, gosti su predvođeni sjajnim Denisom Seeleyem koji je u kratkom vremenskom razdoblju zabio tri trice. Istina, u međuvremenu je i Thompson uzvratio jednom, dovoljno za veliki zaplet! A njega je pak donio Drežnjka, jednim pogođenim slobodnim bacanjem, nešto kasnije Thomspom je s istoga mjesta dva puta bio uspješan. I Budućnost je nestala, bodovi su ostali u Zadru.

09. svibanj 2024 00:02