StoryEditorOCM
Sport„PAKOŠTANE KUP 2020“

Filipjanci izbacili Varoš, suci izbacili voditelje momčadi, a onda je stigao šlag na tortu i luda fešta domaćina!

Piše Ivica Gjergja
1. srpnja 2020. - 08:50

Večer je začinjena pobjedom Pakoštana, ali i Sv. Filipa i Jakova nad Varošem te Bilica nad Benkovčkom selom. Što se tiče gledatelja na kraju trećeg susret nigdje to nismo vidjeli dosad kao u Pakoštanima toliko „pijanih“ ljudi od sreće kao večeri na kultnom malonogometnom igralištu Krč u Pakoštanima. Tu su malonogometaši MNK Pakoštana pobijedili 3:2 Popaja. Na terenu kada je utakmica završena se sve treslo, gledatelji i njihovi ljubimci malonogometaši spojili su se u „snop“ radosti i veselja koja je trajala dugo u noć, a bili su tu igrači, rodbina, funkcioneri i svi u transu. Pa krenimo redom.

Bilice su osigurale pobjedom finale veterana na turniru. Ovaj put dobro Benkovačko selo nije moglo ništa uraditi osim poraza. Zasluženo su se Bilice našle u finalu. Krenulo je pogocima zarana kada je u petoj minuti Bljaić matirao vratara Ćumurđića – Baju, da bi se njegova mreža tresla još dva puta. Sve su dečki iz Benkovačkog sela pokušavali no nije išlo, bolji ide dalje.

Sraz Sv. Filipa i Jakova i Varoša odigran je na visokoj razini, a bilo je svega pomalo. Od dobrog driblinga, proigravanja, zgoditaka na obje strane. U početnoj fazi Sv. Filip Jakov imao je inicijativu i nekoliko puta zaprijetio, ali samo to. Isto ih je doveo u vodstvo Ante Milat-Aći. A onda su varošanci preko Ćurjurića poravnali i s tim se rezultatom otišlo na odmor. Bilo je dosta naboja, adrenalin je tekao u potocima i oba voditelja su isključena. Sve je Varoš pokušavao, no ovaj put nisu uspjeli.

I za kraj „šlag na tortu“: Pakoštanci slave pobjedu nad dobrim Popajem. Opet je Martin Bačkov „Vjetar“ otvorio zgoditkom, dodao još jedan i na kraju R. Stojanov zaključio pobjedu. Odlična momčad Pakoštana je u svakom trenutku znala što joj je raditi, bili su njihovi igrači kao osice, ubadali i zabijali. Popaj je dobro i lijepo kombinirao u polju, postigao dva zgoditka i oprostio se od daljnjeg natjecanja na turniru.

 

Veterani

 

BILICE – BENKOVAČKO SELO 3:0

 

PAKOŠTANE – Malonogometno igralište Krč. Gledatelja 300. Suci: Krešo Zrilić i Marin Miletić.

BILIVE: Jurić, Radman 1, Čaleta –Car, Kartelo, Grgas – Grando, Dubravica 1, Bljaić 1, Gatara. J. Gatara, Bačelić.

BENKOVAČKO SELO: Ćumurđić – Baja, Buljat, Matić, Ljoljić, Ćorić, Atlagić, P. Ćumurđić, Stojčević, Barešić, Batur, Đendula. Voditelj: Dragan Ćumurđić.

 

Seniori:

 

SVETI FILIP I JAKOV - VAROŠ 3:2

 

SVETI FILIP I JAKOV: Birkić, Horvat 1, Vodopija, Batur 1, Pelicarić, J. Eškinja, Milat 1, P. Eškinja, Mikas. Voditelj: Tomislav Stojanov.

VAROŠ: Ćurjurić, Župan, Jurić, Klarin, Bugarija, Ćurjurić 2, Bralić, Radman, Jurlina. Voditelj: Marko Vukić.

 

PAKOŠTANE – POPAJ 3:2

 

PAKOŠTANE: J. Šarin, Lokin, Barešić, Maksan, Kukin, M. Šarin, Ćudina, Stojanov 1, M. Bačkov 2, Vučkov, M. Barešić, Rosan, D. Stojanov, Bakija, F. Bačkov. Voditelji: Ante Lacman i Luka Šarin.

POPAJ: Zdrilić, Rosić, Jurić, Mikulić, Batur, Mršić, Tabula, Volpi, Čirjak 1, Mikulić, Brkić 1. Voditelj: Ivan Budan.

 

U srijedu igraju:

U 21,30 sati Pakoštane – Torovi – veterani,

U 22,30 sati Tribunj – Ludogorec - seniori.

 

 


 

26. travanj 2024 03:38