StoryEditorOCM
SportFOTO: HUMANITARNA UTAKMICA U LEGENDARNOJ DVORANI:

Emocije su prštale Jazinama, Zadar je bio bolji od Diadore, pomoć ide "daunićima" i zadarskim osnovcima

8. rujna 2018. - 00:19
zadar_diadora19-070918

ZADAR – Dvorana: Jazine. Gledatelja: 2018.   Zadar – Diadora 93 : 56 (  16:5 , 23:12 , 27:19 , 28:20)

Suci :  Raspović , Modrić i Dunatov( svi iz Zadra).

ZADAR: Bašić (11) , Marić ,  Božić (2) , Grant (10) , Brala (3) , Tomas (14) ,  Erslan (2) ,  Little (9) , Planinić (8) , Brzoja, Vuković (16),  Krajina (14), Špralja (4).

DIADORA: Brković, Mrkić (13), Anđelić,  Mikić (5), Ivanov (7), Kabić (2), Nimac, Marin, Segarić, Butić (6) ,  Marčev (11), Troskot (7), Vidaić (3) .

Svrha ogleda košarkaša Zadra i Diadore, kojeg su zajedničkim snagama organizairali spomenuti klubovi na poticaj Udruge navijača Tornado, opravdala je svoju zamisao temeljenu na humanitarnom  karakteru. Jer je približno dvije tisuće gledatelja kupnjom ulaznica pomoglo da se sva prikupljeni novac uplati u korist Udruge Downov sindrom i za nabavu košarkaških lopti za zadarske osnovne škole. Jazine su pak mnoge vratile u stare dane, ponajprije  neopisivom vrućinom, međutim, žrtva je pak otišla na stranu potrebitih, onda je sve bilo podnošljivije. 

" Tu je počelo sve i trajat će za vjekove", stajao je transparent  na istočnoj tribini , neposredno uz parket , kao podsjetnik na slavne dane zadarske košarke. Ono čega nije nedostajalo, jest pjesma, bubnjevi i potpora za oba kluba, dok je glasom pomogao i glazbenik Frane Brajković. Na koncu i bakljada!

Košarka? Ona je i onako bila u prvom planu, ipak, mladom klubu simaptije, Zadru svako dobro u novoj sezoni!

Šime Špralja, kapetan Zadra:

-Želim naglasiti da mi je bilo drago odigati jednu ovakvu humanitarnu utakmicu koja ima smisla. Što se tiče utakmice pokušavali smo uhvatiti ritam za jedan jači trening, igrali onoliko koliko je trebalo i koliko će trebati.

Aleš Pipan, trener Zadra:

-Imao sam priliku doživjeti Jazine kao igrač i trener. Drago mije da je priredba uspjela. Kad je o igri bilo riječ bio mi je cilj da se rastrče i da se nitko ne ozlijedi jer nam "roster" nije prevelik. Treba nam još jdan igrač ispod koša, tražimo ga i mislimo da ćemo to riješiti čim prije.

Leon Mikić, igrač Diadore:

-Želio bih se zahvaliti svima koji su ovo organizirali kao i KK Voštarnici da se prilagodim treninzima Diadore. Ispunjen mi je dječački san što sam igrao u Jazinama, najprije mi je bila trema kasnije sam ušao u natjecateljski ritam. Jedva čekam pogledati snimku.

Mario Pešut, trener Diadore:

- Bilo je korisno da osjetim tu ulogu trenera, ovo je jedna druga priča, još pred predivnom publikom. Humanitarna akcija uspjela, puno mladih lica, nasmješenih , veselih. Naš entuzijazam i ovi mladi igrači poput Mikića, važno je da je klub krenuo kao pozitivna priča.

27. travanj 2024 21:08