StoryEditorOCM
SportUSPJEH MLADOG TURANJCA U ITALIJI

Dvostruki svjetski prvak Žarko Pedišić: Medalje posvećujem svom teško bolesnom djedu Žarku…“

Piše Ivica Gjergja
27. rujna 2018. - 20:00
ped1

Član zadarskog Kickboxing kluba „Pretorijan“ Žarko Pedišić postao je dvostruki prvak svijeta u disciplini light contakt (89 kg) i kick light (89 kg)! Sve svoje protivnike, a imao ih je šest, doslovce je „rasturio" i sve ih pobijedio s 3:0.

Na Svjetskom prvenstvu u kicboxingu sudjelovale su 64. reprezentacije, a nastupili su i članovi zadarskog KBK „Pretorijan“. Boje hrvatske reprezentacije u kicboxingu u talijanskom gradu Jesolo, osim Pedišića, branili su Zadrani Nikola Glavić, Enio Dukić, Luka Smolić i Paola Tomrecaj.

-Žarko je izvrsno odradio svoje borbe, po tko zna koji put se predstavio u izvrsnom svjetlu, njegove borbe su uvijek „poslastica" za oči, te predstavljaju užitak gledanja kako dečko to sve radi. Osvjetlao je obraz zadarskom kicboxingu i svome klubu predstavivši ih u najboljem svjetlu, kratko nam je kazao vidno zadovoljan trener Mentor Topalli.

Kada smo Žarka Pedišića upitali kako on to sve postiže, bio je kratak:

-Za nešto što volite i što vam ide, a kada ste uporni, željni dokazivanja, ništa vam nije teško. Ako želite fajt, sve ono što znate i što ste radili ste na treningu, upotrijebite dobro u borbama i rezultat neće izmaći. Ova odličja poklanjam mom djedu Žarku koji je jako bolestan, a on me uvijek hrabri i podržava, kazao je Žarko.

Paola Tomrecaj u prvom je kolu izgubila od Mađarice Alexandre Gombas, koja je bila svjetska prvakinje 2016. godine, a koja je dvije godine starija. Paola joj je pružila veliki otpor, imala je dobrih zahvata no nije išlo. Zato je Nikola Glavić u prvom kolu dobio s 3:0 irskog prvaka Cronina Luca, a u četvrtfinalnoj borbi s kanadskim prvakom Bausherom Maximom vodio je 3:0 do zadnjih tri sekunde runde, ali je onda nenamjernim udarcem koljenom u pleksus Kanađaninu izbio zrak, a Nikoli sudačkom odlukom nije dozvoljen daljnji nastavak borbe.

Luka Smolić u prvom je kolu pobijedio prvaka Mađarske Alberta Karolyja s 3:0, u drugom kolu Luka vodi nad Čileancem 2:1, ali u drugoj rundi Luki sude jake nekontrolirane udarce te ga diskvalificiraju.

Enio Dukić u kick light (63 kg), u prvom kolu je pobijedio predstavnika Mađarske 3:0, a u drugom kolu Slovaka Vladimira Babincaka također 3:0, da bi u polufinalu bio poražen od prvaka Guatamale, Nicolasa Garcije s 2:1. S dvije pobjede Enio je osvojio brončanu medalju.

30. svibanj 2024 15:48