StoryEditorOCM
SportBOMBA TRANSFERI

Dramatična završnica prijelaznog roka: Cristiano se vratio u Manchester United, Mbappe želi napustiti PSG i pridružiti se Real Madridu

Piše Ivan Renić
27. kolovoza 2021. - 17:59

Cristiano Ronaldo bi u Manchester... Koji? – svi smo se jučer pitali. Nakon što je glasina prerasla u činjenicu da legendarni Portugalac sigurno napušta Juventus, uz interes Cityja, oživio je i onaj Unitedov. Ronaldo je propustio jučerašnji trening „stare dame“, samo da bi potom trener Massimiliano Allegri potvrdio kako se već oprostio od suigrača i izrazio želju da ode. Viđen je kako svojim automobilom odlazi iz Juventusovog trening kampa, izgledno je, posljednji put.

„Građani“ su za legendarnu sedmicu ponudili „samo“ 30 milijuna eura, a u razmjenu su bili voljni uključiti Raheema Sterlinga, iako je Juve radije htio Gabriela Jesusa. Portugalac bi, da je potpisao za „krivu“ stranu Manchestera, postao njihov daleko najplaćeniji igrač. Spominjala se vrtoglava cifra od gotovo 600 tisuća eura tjedno!

No, vaga je ipak otišla na stranu Uniteda. Informacije su stizale iz minute u minutu te je City utrku izgubio od najljućih rivala - „crvenih vragova“. Čini se kako bi oni što su već počeli paliti dresove iz Ronaldovog prvog mandata na Old Traffordu sada mogli požaliti. Ole Gunnar Solskjaer nije skrivao namjere da svog nekadašnjeg suigrača vrati u klub iz kojeg je otišao prije 12 godina. Norveški stručnjak poručio je kako su mu vrata otvorena, a nakon interesa iz crvenog dijela Manchestera, Ronaldo je sigurno „prekrižio“ City.

-Oduvijek smo imali dobru komunikaciju. Bruno Fernandes je razgovarao s njim i dao mu do znanja što osjećamo prema njemu. Ako napusti Juventus, zna da je ovdje dobrodošao – izjavio je Solskjaer.

U priču se uključio tko drugi nego Sir Alex Ferguson pod čijom je paskom Portugalac stasao u svjetsku klasu. Proslavljeni trener razgovarao je s peterostrukim osvajačem Zlatne lopte i uvjerio ga da se ipak vrati „kući“. Britanski mediji pišu o tome kako je United već organizirao liječnički pregled u Lisabonu. Zastupnik 36-godišnjeg igrača „superagent“ Jorge Mendes navodno zadovoljan je Unitedovom ponudom, a njegov „štićenik“ spreman ju je potpisao.

U Francuskoj, pak, točnije u Parizu, „bijesni“ još jedna vatra. Kylian Mbappe želi napustiti PSG i pridružiti se Real Madridu. Obostrana ljubav nije nikakva novost. „Kraljevi“ su ga vabili još kad je bio na odlasku iz Monaca. Mladi napadač također ne krije da mu je san zaigrati za „Los Blancose“. Pitanje je: što se čeka?

U pitanju je, naravno, novac. Real je prvo lansirao ponudu od 160 milijuna eura koja glatko odbijena. Potom su je podebljali na 170 što „pariškim šeicima“ također nije bilo po volji. Posljednja glasi 170 plus 10 milijuna u bonusima. Kako prenose španjolski mediji, izgledno je kako će ta biti prihvaćena. Mbappe, čini se, nema namjeru pokušati „pokoriti“ Europu s Neymarom i Lionelom Messijem. Iako je zahtijevao od uprave da oko njega stvore konkurentnu momčad što su ovog ljeta i učinili, 22-godišnji napadač želi ići. I PSG bi ga se radije riješio sada i pritom zaradio, nego da im nagodinu ode kao slobodan igrač.

06. svibanj 2024 00:27