StoryEditorOCM
SportDRUGA ŽENSKA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA – JUG

"Donatice" druge u ligi!

Piše Ivica Gjergja
29. svibnja 2017. - 16:15
znk donat

Završeno je natjecanje u ovoj ligi. Na Stanovima se trebalo odigrati 12. kolo Druge hrvatske nogometne lige jug žena u srazu domaćina ŽNK Donat i ŽNK Glavice, no nije se odigrao. Susret je registriram rezultatom 3:0 bb za Donat, jer gošće nisu došle, a susret je bio posljednji u ovom natjecanju. Nakon toga Donat ima skor, od 12. utakmica ima osam pobjeda, četiri poraza i to sve od Omble iz Dubrovnika. Ne zaboravimo da je Ombla prva, a Donat drugi na ljestvici. Kako Glavičanke nisu došle trener Dragan Buterin nije svojima dao slobodno nego je podijeli ekipu u dva sastava i odigrao trening utakmicu.

- Osobno mi je kao i mojim curama krivo što se nije odigrala utakmica, jer ona je na neki način nagrada za sve učinjeno na treningu. Što je tu je mi ćemo odigrati ogledni susret između naše dvije ekipe, rekao je trener ŽNK Donata, Dragan Buterin.

Na čelu s vama Zadranke su ponovile uspjeh od prošle godine, pa je tako definirana i ljestvice, prva je Ombla, vi drugi, Dalmacija treća, a Glavice četvrte, redoslijed je pravedan?

- Mislim da je redoslijed pravičan i odraz je stanja kakav je bio na terenu. Mi smo imali probleme no sve smo dobro prebrodili i zasluženo se nalazimo na drugom mjestu, jer je Ombla bolja od nas trenutno, dok smo mi bolji od Dalmacije i Glavica. Na kraju da vam kažem ove posljednje dvije momčadi smo pobijedili i kod nas i na gostovanju, kazuje Dragan.

Općenito kako ocjenjujete stanje u klubu, ima li napretka kod cura, znamo i uvjerili smo se bezbroj puta da marno i predano trenirate i radite?

- Napredak kod naših cura je evidentan i vidljiv kako u onom nogometnom tako i fizičkom i svakom drugom pogledu. Pa nisu za ništa neke naše igračice pozvane u mlade nacionalne selekcije da nema napretka. Ostaje nam i dalje raditi, trenirati i nagodinu sa priključenim curama napasti i Prvu ligu, kazao nam je trener Buterin.

Ovo što ste uradili je uspjeh, kome ga pripisujete?

- Sve naše cure su zaslužne za uspjeh, no moram napomenuti da su na neki način činile „kostur“ bile kako bi se to reklo meni oslonac na terenu, vukle i davala onaj štimung igri koji je potreba, na njih sam se mogao osloniti u svim prilikama, a to su Ksenija Medin, kapetanica, Josipa Jerolimov, Antonia Goja, kazao nam je Buterin.

28. travanj 2024 10:40