StoryEditorOCM
SportPOČELI RADOVI NA VIŠNJIKU GDJE ĆE SE U RUJNU IGRATI POLUFINALE DAVIS CUPA

Denis Karlović: Zadar će dobiti jedan od najljepših teniskih centara u Europi!

6. kolovoza 2018. - 13:07

Slika o novom teniskom centru u Zadru koji se gradi u sklopu polufinalnog dvoboja svjetske skupine Davis cupa(14. Do 16. rujna 2018.), između Hrvatske i SAD-a , pomalo dobiva željene obrise. Istina , na Višnjiku su u tijeku tek oni grubi radovi, točnije iskopi i čišćenje terena, međutim, sve će biti spremno za veliki teniski okršaj.

- U prvoj fazi radimo dva terena jedan centralni i jedan pomoćni te kompletnu pripremnu za postavljanje tenisita na oba terena koja koji moraju biti istovjetni. Sve mora završeno do 12. kolovoza, kad nam u svojevrsnu inspekciju dolaze predstavnici Hrvatskog teniskog saveza. U isto vrijeme će doći s izvođači radova kad je riječ o postavljanju završne podloge. Uglavnom, sve se odvija prema predviđenom planu i nema sumnje kako ćemo na vrijeme odraditi cijeli posao – kazao je Denis Karlović, direktor ŠRC Višnjik.

U nastavku radova predviđeno je postavljanje montažne tribine koja će moći primiti osam tisuća gledatelja, uključujući i dvije VIP lože , svaka po 250 mjesta....

- Taj posao kreće 22. kolovoza , izvođač se obvezao posao zgotoviti do 7. rujna, jer već tri dana kasnije u Zadar najprije dolazi reprezentacija Hrvatske, moguće je da istog dana ili malo kasnije stignu i Amerikanci. Cijelu priču oko Davis cup susreta dodatno olakšava činjenica što će se sve ono što je potrebno za odigravanje jednoga takvoga meča, dobiti u dvorani " Krešimir Ćosić", svlačionice, dvorane, press centar i ostalo, odnosno, mi te uvjete imamo odavno. Upravo na tome su i nastali " temelji" da nakon dvije godine opet budemo domaćini jednom velikom teniskom spektaklu - ističe Karlović.

U najavi ogleda Hrvatske i SAD-a, istaknuto je kako cijeli projekt ima dalekosežni karakter, jer će oko dva spomenuta terena u idućim fazama narasti pravi teniski centar.

- Prateći sadržaji koje ima Višnjik, sportsku dvoranu , bazen, trim stazu, te cijeli niz drugih sportskih objekata na otvorenom uz koje će se izgraditi deset terena koliko će ih biti u završnoj fazi , Zadru će donijeti jednu novu vizuru. Usudim se kazati kako ćemo imati jedan od najljepših teniskih centara u Europi, koji će biti okružen sa stotinu stabala. U izradi je projektna dokumentacija za dodatnu rasvjetu, oko teniskih terena, tako da mogu zaključiti da je pred nama jedna prava sportska oaza, kojom ćemo slobodno moći konkurirati ne samo kroz tenis nego inače – veli Karlović.

Što se pak tiče polufinalnog Davis cup meča, valja spomenuti kako će se u idućem tjednu krenuti s prodajom ulaznica....

- Prema prvim informacijama već u ovom trenutku zanimanje je veliko, zapravo ne dvojim da će tribine biti pretijesne. Uz to s Višnjika će u 150 zemalja svijeta ići četrnaest sati izravnog televizijskog prijenosa. Ne treba posebno isticati kako je riječ o velikoj sportskoj i turističkoj promidžbi ne samo Zadra i Zadarske županije, nego cijele Hrvatske. Zato moram iskazati zahvalnost svima koji su se uključili u ovaj projekt, te pomažu na razne načine da svi skupa svjedočimo pravom sportskom spektaklu – zaključio je Karlović.

28. travanj 2024 18:52