StoryEditorOCM
SportSTK DONAT ISPAO IZ HEP SUPERLIGE

Davor Karlović: Neregularno je prvenstvo! Sve skupa poražavajuća za ljude koji vole stolni tenis

Piše Ivica Gjergja
29. ožujka 2019. - 10:52
Davor Karlovic1.JPG

Završeno je natjecanje u HEP Super ligi stonotenisača. Za četiri najbolje plasirane momčadi slijedi doigravanje za prvaka. Na dnu ljestvice vodila se u posljednjem kolu prava bitka za spas superligaškog statusa. Četiri kluba su željela izbjeći deveto mjesto koje vodi u niži rang, a na kraju će sljedeće sezone u 1. hrvatskoj ligi igrati zadarski Donat.

Jedina dvojba u posljednjem kolu je bila hoće li deveti biti Split ili Donat. Split je izgubio od Libertasa čudno doma, no u prošlom kolu je pobijedio Starra (prvaka lige) što je ne malo nego dosta čudan rezultat, jer koliko se zna Starr je igrao sa dva juniora - kadeta i izgubio od Splita - prvi izgubi od ekipe koja se bori za ostanak u ligi. Nitko o tome se nije upitao kako je to moguće?

Kada smo ovim „bombardirali" trenera Davora Karlovića, bio je rezigniran i kazao:

-Neregularno je prvenstvo! Sve skupa poražavajuća za ljude koji vole stolni tenis. Događali su čudni mečevi. Najmanje tri utakmice su bile neregularne i direktno su utjecale na naš plasman u natjecanju. Odgovorno stojim iza ovih riječi, odmah će na prvu trener Karlović, koji je počeo nabrajati:

-Evo vam dokaze, jedna je Dugo Selo i Osijek gdje je Dugo Selo igralo bez svog najboljeg igrača da bi taj isti igrač nakon samo pet dana nastupio na Prvenstvu Hrvatske sa opravdanjem da protiv Osijeka nije igrao zbog napadaja slijepog crijeva. Ne znam tko se to u četiri dana uspije oporaviti od takvog napadaja. Druga utakmica je ona između Vodovoda i Libertasa u Osijeku gdje Libertas igra bez Mihe Simovića da bi taj isti Simović nakon dva dana također u Osijeku igrao polufinale i finale Kupa, a sada je bez problema igrao meč posljednjeg kola u prvenstvu. A šlag na torti bila je utakmica između prvoplasiranog Starra protiv Splita u Varaždinu koji je u tom meču nastupio s dva kadeta, a u zadnjem kolu u Slavonskom Brodu igraju u najjačem sastavu, treba li još što - blago rečeno - nevjerovatna čudna događanja, Karlović će.

Kako smo rekli Donat je ispao u prvu ligu stonotenisača Hrvatske, hoćete se žaliti?

-Znam unaprijed da od priopćenja koje ćemo poslati neće biti ništa. Ali poslat ćemo ga iz razloga da vide da nismo ni glupi ni ludi ni slijepi. Oni sigurno neće ništa poduzeti jer da su mislili već bi to učinili. Ovim putem im poručujem da ja više neću sudjelovati na nikakvim sastancima na koje budem pozvan od strane Hrvatskog stolnoteniskog saveza i o tome ću ih pismeno obavijestiti.

- Imate li Vi sebi što predbaciti ili igračima, no imate odgovornost, kao čovjek kluba, van zakulisanih radnji?

-O da. Posljednji susret 18. kola protiv Mladosti pobijedili smo, no to nije bilo dovoljno. Igračima čestitam na igri poglavito na drugom dijelu sezone gdje smo pobijedili dvije jake ekipe poput Zagreba i Pule. Sa sedam pobjeda i jedanaest poraza ispali smo iz lige. Vjerojatno se sada mnogi pitaju ima li u svemu tome i naše krivice. Ima. U Puli nismo iskoristili dvije meč lopte kao i njih pet u Slavonskom Brodu. Okrenulo se u tim susretima na stranu protivnika. To je sport i to je naša krivica. Ali vjerujte mi, za Donat nema straha. Već sada gledamo kako se što prije vratiti u Superligu. Mi normalno u klubu radimo, treniramo i nikad više djece nismo imali do sada. Vjerujte velikim koracima idemo naprijed, kazao je Karlović i otišao na trening.

26. travanj 2024 12:13