StoryEditorOCM
SportNA JARUNU

Daljinska regata za veslačku sezonu: juniori Bartol Cuković i Mateo Matešić najbrži u dvojcima bez kormilara

Piše I.Gjergja
17. studenog 2023. - 19:32

Na Jarunu na regatnoj stazi jezera u Zagrebu održana je kontrolna Daljinska regata u pripremama za sljedeću veslačku sezonu. Veslalo se uobičajenih osam km za juniore i seniore, s okretanjem svakih dva km, te na četiri km za mlađe juniore. Nastupilo je ukupno 13 veslača i veslačica Jadrana, a najuspješniji su bili Bartol Cuković i Mateo Matešić, najbrži u dvojcima bez kormilara juniora.

Drugo mjesto u istoj disciplini osvojili su Rafael Brkić i Frane Vulelija, treće Luka Kraljić i Roko Skočić dok su Duje Kanjer i Roko Bubić zauzeli peto mjesto.

U samcu seniorki nastupila je Sara Žuvanić te „uzela“ treće vrijeme, a najbrže od mlađih seniorki. Juniorke Viktorija Aleta i Augustina Mihatov bile su pete i šeste u samcima juniorki, dok je Dora Turčinov bila četvrta među mlađim juniorkama, a Rahela Marcelić jedanaesta.

Na otoku Krku točnije u Omišlju, održana je prva Beach sprint regata u Hrvatskoj. Nastupila je Sara Žuvanić te osvojila drugo mjesto u samcu i treće u mješovitom dvojcu s Ninom Varatom (VK Jarun).

02. svibanj 2024 07:47