StoryEditorOCM
SportZADAR - IGOKEA

Čeka nas iskusna i dobro vođena ekipa koja igra uspješno u FIBA Ligi prvaka i u AdmiralBet ABA ligi, moramo odgovoriti na njihovu fizičku snagu...

Piše Dražen Žura
17. studenog 2021. - 14:57

Zadar je posljednjih godina navikao biti na dnu ljestvice regionalne Admiral BET košarkaške ABA lige, pa stoga i nije neko osobito iznenađenje što zadnje mjesto dijele s Mornarom. Svega jedna pobjeda i to domaća protiv Borca (70:56), nisu preveliki zalog razmišljanju kako će se u ogledu s Igokeom vrtjeti isti film, međutim, u sportu se uvijek treba nadati pozitivnom ishodu. I uvijek, baš uvijek, bitan je pristup utakmici, napose što bi pobjeda značila puno za momčad koju s klupe vodi Vladimir Anzulović. Zadnje dvije u HT Premijer ligi, najprije protiv Alkara, potom i Gorice, nisu ogledni primjerak za napasti Igokeu koja je na omjeru, četiri pobjede i jednako toliko poraza. Ali, nije nevažno istaknuti kako su na svojem parketu srušili Crvenu zvezdu.

- Čeka nas iskusna i dobro vođena ekipa koja igra uspješno u dva natjecanja, ove sezone igraju u FIBA Ligi prvaka i u AdmiralBet ABA ligi. Znamo koje su njihove kvalitete, znamo da su oni skloni promjenama ritma i promjenama u obrani. Mi sigurno moramo odgovoriti na njihovu fizičku snagu. Ako u tome uspijemo, onda mislim da možemo doći do prilike da se nadamo povoljnom rezultatu – kazao Anzulović.

Bez onog popularnog „klika” unutar momčadi, kojeg, iskreno, nije moguće primijetiti svakomu tko zaviri na Višnjik, ili sjedne pred TV ekran, optimizam lako i brzo ishlapi. Istina, upravo Anzulović ističe dobar rad i ozračje, odnosno, pravu priču na treningu i svlačionici, parket u HT Premijer i regionalnoj ligi zrcali drukčiju sliku. Skupite glave ili baciti se na glavu ili „potući” se, moraju se i potvrditi na terenu.

- Nakon poraza protiv Budućnosti okrenuli smo se Igokei! Znamo da se radi o dosta kvalitetnoj ekipi koja ima dosta mladih igrača koji su dosta fizički spremni. Mi u posljednjih dvadeset dana treniramo jako dobro, polako sve dolazi k sebi. Nadam se pobjedi protiv Igokee, naravno neće biti lako. Mi moramo s energijom i fokusom odgovoriti Igokei da bi bili u prilici da pobijedimo – kazao je Aleksandar Bursać.

Utakmica se igra u četvrtak na večer s početkom u 20.30 sati uz TV prijenos u programu Arenasport 2.

07. svibanj 2024 01:41