StoryEditorOCM
SportFOTO: ZADRANI TIJESNO PORAŽENI U ZAGREBU

Cedevita svladala Zadar 77:75!

20. prosinca 2016. - 22:02
lrg_48390351_cedevita-zadar5

ZAGREB – Dvorana " Dom sportova". Gledatelja: 198.  Cedevita 77 : 75 (17:23, 17:18, 25:26, 18:8)

Suci: Tresoglavić, Katić ,  Mikulić.

CEDEVITA: Zebić, Katić(4), Lončar , Žganec(8) , Bundović(2) , Bilan (15) , Hopson(15) , Vučić(2) , Rogić(1) , Arapović(10) , James(20).

ZADAR: Vladović (19 ), Vraneš ( 8), Jelenković ,Krajina(3) , Špaleta, Brzoja(10), Marinković(16) ,  Tomas, Barać(15) , Vrkić , Mazalin(4).

Zadar i Hajduk mogu  ruku pod ruku, jer im je " u krvi" gubiti vće dobivene utakmice, ovoga puta košarkaški brat zapeo je na izvoru Cedevite! Gotovo cijelu utakmicu bili su momčad koja konce rezultata drži u rukama , međutim, dogodilo im se previše pogrešaka baš kad nije trebalo, odnosno, curilo je vrijeme za popravni. Ne može se izgubiti tri lopte u nepunih minutu i po i onda očekivati da ti se to negdje vrati... Bilan se jednim slobodnim primaknio na svega jedan poen zaostatka, da bi Katić ubacio za dva !

Zadar pak  nije imao igrača mirne ruke, uz to nije iskorišten prekršaj Katića u  napadu, jer je na drugoj strani Vladović imao krivo dodavanje. Potom je Cedevita  željela sve zaključiti tricom Jamesa koji je promašio , ali je odlučujući skok imao Bilan.

Istina, Mazalin i Brzoja također su nastojali tricama uhvatiti zaostatak , ali neuspješno! Zadnju posjed lopte imao je Marinković, ali njegova lopta nije pronašla put koji vodi kroz mrežicu. Rekli bi zadarski navijači , prava šteta, jer se Cedevita  činila ranjivom, zapravo, sve je išlo kako spada do opisanih minuta.  Dugo je sve ovisilo o raspoloženom Vladoviću koji je dodavao i zabijao "trice" , čak su tri od četiri Zadrove bile iza njegovog imena. U reketu  su Marinković i  Barać vodili boj s Bilanom i Žganecom ,  dok je vanjska linija Cedevita prvo poluvrijeme završila s očajnim učinkom imali su svih šest promašenih trica!

I onda se otvorilo Jamesu i Hopsonu koji su praktički svoje suigrače "gurnuli" u stranu i odradili ključne minute, kad je valjalo zaustaviti Zadrane koji su nerijetko bili blizu dvoznamenkaste prednosti.  Jer svaki put  nakon što bi domaćin zaprijetio, u zadarskim redovima se nalazilo način za realizaciju, međutim, moramo ponoviti skupo su ih stajale izgubljene lopte u ključnim trenucima dvoboja.

Čini se kako će trener Neven Plantak morati podosta poraditi na vraćanju samopouzdanja njegovih igrača, jer su slično poraženi i u Ljubljani .

 

10. svibanj 2024 07:50