StoryEditorOCM
SportBRAZIL NA BAGATU

Brazilska nogometna škola posjetila mlade Zadrane te im demonstrirala poseban, atraktivan i prepoznatljiv način igre

Piše HNK Zadar/Zadarski.hr
27. srpnja 2020. - 08:52

Poletarcima HNK-a Zadar predstavila se Brazilska nogometna škola

Na igralištu Bagat, uz zgodnu zvučnu kulisu razbarušenih brazilskih ritmova sambe i rumbe, tridesetak igrača najmlađih kategorija HNK-a Zadar bilo je u prilici „odraditi“ jednosatni program niza zanimljivih vježbi iz repertoara Brazilske nogometne škole.

- U Zadru, u Sportskom centru Višnjik, Brazilska nogometna škola imala je prošli tjedan svoj kamp. Upoznao sam voditelja Petera Barbarića i njegove suradnike i u razgovoru smo došli do ideje da jednoj skupini naših igrača pokažu neke vježbe iz svog plana i programa, što je i prihvaćeno – kaže Raphael Sušić, voditelj Škole nogometa u HNK Zadar.

Iako je većina dječaka to subotnje jutro provela na napornom treningu, jedva su dočekali predvečerje.

image
Brazilska nogometna škola
Hnk Zadar

Bili su uzbuđeni jer praktički svi znaju kako igraju Brazilci pa su bili nestrpljivi i sami se okušati – ističe Sušić.

Stručni tim koji ima licenciju za organizaciju i provođenje kampova u Hrvatskoj i u još nekim zemljama predvodi Peter Barbarić, koji se iz Kanade doselio u Hrvatsku, a u Zadru su mu asistirali Ivan i Marin Radaš, te Luka Ramić.

U svakom slučaju drago nam je što smo uspostavili kontakt s HNK Zadar i vjerujemo da je ovo početak duge i plodne suradnje – kaže Peter Barbarić.

Na terenu su dječaci bili podijeljeni u skupine. Treneri su im demonstrirali kako koja vježba izgleda, a zanimljivo je da svaka nosi ime nekog poznatog brazilskog velikana – Pele, Zico, Tostao, Jairzinho

image
Brazilska nogometna škola
Hnk Zadar

U kampovima u Hrvatskoj, koji traju niz godina a imali smo i dva uspješna u Zadru na Višnjiku u idealnim uvjetima, polaznicima demonstriramo oko 300 vježbi. Provodimo metodiku brazilske nogometne škole, posebnu, atraktivnu i prepoznatljivu u cijelom svijetu, koja se temelji na tehnici. To je abeceda, suština, brazilske nogometne igre, a jedan od naših ciljeva jest da mali nogometaši usvoje i usavrše brojne vještine tehničkog baratanja loptom, driblinga, itd. – ističe Ivan Radaš, jedan od trenera.

Dječaci iz HNK Zadar, a pomno su ih pratili Raphael Sušić, te Darko Pantalon, jedan od klupskih trenera, brzo su „uhvatili“ bit svake vježbe i pokazali dosta visoki stupanj tehniciranja, ali i iskazali motivaciju i želju za dokazivanjem.

Na koncu, odigrali su i nekoliko utakmica „tri na tri“ i tako zaključili ugodno i korisno predvečerje na Bagatu.

image
Brazilska nogometna škola
Hnk Zadar
26. travanj 2024 17:12