StoryEditorOCM
SportPRIMORAC U NASTAVAK SEZONE KREĆE S DRUGOG MJESTA 

​Blatnjak: Ne bojimo se borbe za prvo mjesto, ni ulaska u Drugu ligu!

Piše Ivica Gjergja
23. veljače 2018. - 13:17
blatnjak2-101017

Samo nekoliko dana dijeli nas od početka proljetnog dijela prvenstva u Trećoj HNL Jug. Biogradski Primorac nastavak natjecanja dočekuje kao drugi na ljestvici sa 27 bodova, pet manje od vodeće Croatie iz Zmijavaca.

Iza Primorca je razdoblje priprema od 40 dana, u tvom periodu odigrali su pet prijateljskih utakmica koje su treneru Draganu Blatnjaku i njegovom stručnom stožeru, treneru vratara Radenku Šimunovu, pokazale gdje se momčad trenutno nalazi uoči prvog susreta protiv Junaka u Sinju 24. veljače.

- Izuzetno mi je važno što sam kraj priprema dočekao bez iti jedne ozljede. Svi igrači na koje računam, a ima ih 19, su spremni i, rekao bih, čekaju kao zapeta puška da krenemo u natjecanje – kaže na prvu Blatnjak.

- Odigrano je pet prijateljskih susreta i jedna utakmica županijskog kupa i sve je prošlo u najboljem redu. Ove utakmice su poslužile kao test da vidimo tko od igrača koliko može i da prema tome složimo momčad. Sastav nam je kao i prošle godine, jedino što nam je Nikola Marić, prvi strijelac kluba i lige, otišao u Cibaliju. Popunili smo ona mjesta koje sam smatrao da treba. U prvom redu u naše redove je došao povratnik Stefan Lazarevski, zatim Ferić, pa Zvone Miletić i Kristijan Šarić. Smatram da smo ove godine još bolji i jači nego prošle, a sve će na koncu pokazati rezultati. Odradili smo dobro pripreme i jedva čekamo da lopta krene sa centra – optimističan je Blatnjak koji će do subote s igračima odraditi još nekoliko treninga, najvjerojatnije i pod reflektorima, za što je zaslužba uprava kluba.

Vaši ciljevi se znaju, plasman u vrhu. Ako se ukaže prilika možda i Druga liga?

- Naš cilj i želja je u prvom redu ostati na ovoj poziciji no ako se ukaže prilika spremni smo se dignuti na višu skalinu, na prvu pozciju. Svjesni smo da tu pretendiraju Croatia i Split, borba će biti teška. Svjesni smo da će biti puno teže zadržati se na ovoj poziciji nego što smo do nje došli. Dakako da smo ambiciozni svi u klubu. I ja i igrači želimo više pa i najveći cilj, ulazak u viši rang natjecanja.

Prema tome ste i profilirali kolektiv, sve ste podredili osvajanju bodova...

- Da. Polazimo od toga da ako je tim odnosno kolektiv dobar, onda će on sigurno izbaciti pojedinca, najboljeg među nama. Imamo dobre mlade igrače, mislim tu prvenstveno na Paponju, Bubnjara, Iveljića, Matea Colića i Ferića. Sve su to igrači koji mogu odigrati dobru rolu pa i za godinu, dvije, tri postati, makar njih nekoliko, prvoligaški igrači. Oni jednostavno imaju potencijal kojega treba pravilno razvijati. Bit ću sretan da makar i jedan postane prvoligaški igrač, a siguran sam da hoće, jer vole trenirati i raditi, nikad im toga nije dosta. Sve ćemo učiniti da se razvijaju kako treba, dat ćemo im dovoljno priliku za igru i da pokažu što znaju. Uostalom Paponja i Bubnjar su već standardni igrači.

Na otvaranju nastavka natjecanja idete Junaku u Sinj, što očekujete od tog susreta?

- Bit će čudno što ću reći, no Junaka čekam od prvog kola prošle polusezone kad smo od njih doma izgubili 2:1. Posebno sam „napaljen“ na njih i želio bi im vratiti istom mjerom. No znamo da je start jako bitan, on će nam pokazati gdje smo i što zapravo možemo. Zato želimo u natjecanje ući s pozitivom i vjerujem pobjedom, kazao nam je Blatnjak.

28. travanj 2024 16:26