StoryEditorOCM
Sport3. HNL-JUG 31. KOLO

Biograjci ugostili Gospare i podarili im dva komada. Najbolji je bio - Kevin

Piše Ivica Gjergja
22. svibnja 2021. - 20:41

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Sudac: Stjepan Šušnjara (Sinj) 7. Pomoćnici: Kujundžić i Štampalija.

PRIMORAC – GOŠK DUBROVNIK 2:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Vodopija (34), 2:0 Kevin (68)

Najbolji igrač: Mondziaou Kevin (Primorac).

PRIMORAC: Stojanov 7, Kevin 7,5, Brkić 7, Birkić 7, Ješe 7,5, Vodopija 7 (od 87. Lokin-), Klopp 7, Lazarevski 7, De Angelis 6,5 (od 46. Labus-), Reza 7 (od 87. Flifla -), Pranić 7,5.

GOŠK DUBROVNIK: Jurjević 7, Sršen 6, Ivanišević 6,5, Žile 6, Listar 6, Horvat 6 (od 66. Matić -), Opušić 6,5 (od 85. Kreši-), Smrdelj 6,5 (od 66. Lang -), Cicijelj 6 (od 85- Monković-), Taraš 6, Zadro 6 (od 76.Ćepo-).

Obje momčadi ušle su u igru žustro, borbeno, no domaćini su imali više od igre iz čega su se rodile dvije izgledne prigode, ona u 7. minuti Vodopije i 12. Pranića, no izvrsni vratar gostiju Josip Jurjević je oba puta odlično intervenirao i obranio svoju mrežu.

Gosti su u 10. minuti brzom kontrom zaprijetili vrataru Stojnovu, Smrdelj je tukao ali je lopta otišla pokraj vrata.

Domaćini ne odstupaju ni milimetra od svoje napadačke igre, ističe se po lijevu boku Mateo Pranić koji je izuzetno agilan i svoje suigrače upošljava lijepim loptama, ali napadači su slabe završnice. No jedna je donijela prigodu i zgoditak. Naime, igrala se 34. minuta kapetan domaći kapetan Ješe je iz svog polja uputio dugu loptu prema kaznenom prostoru, let lopte pratio je visoki Luka Vodopija zaobišao svoju prepreku i pored nemoćnog vratara Jurjevića zabio za 1:0.

Samo minutu kasnije lijepo je sve uradio brzonogi Kevin Mondziaou tukao punom nogom sa nekih 20-ak metara iskosa sa desne strane no ispriječila se vratnica za povećanje rezultata. Prednošću domaćina od 1:0 otišlo se na odmor.

U nastavku drugog dijela oba sastava ponavljaju igru od ranije, poluprigode se redaju no završnica slaba ili se ističu vratari. Najizglednija je bila ona kada je Pranić ubacio loptu u kazneni prostor, Kevin je odmah tukao no vratar Jurjević otklanja opasnost.

U 68. minuti isti akteri na sceni kao i u prethodnoj akciji vratar Jurjević je zaplivao, a Kevin rezantnim udarcem pogađa suprotan kut za 2:0. Igrala se 80. minuta, Reza je osmotrio gdje je vratar, potegao prema golu sa vrha kaznenog prostora, vratar Jurjević se izvio i otklonio opasnost, jedan i drugi zaslužili su aplauz.

Aktivni su domaćini do kraja susreta, trener gostiju je izmijenio pet igrača no ništa mu nije pomoglo, zgoditak nisu uspjeli zabiti.

28. travanj 2024 08:53