StoryEditorOCM
SportŠKOLA NOGOMETA

Antonio Perica: ‘Već smo prvog dana krenuli s jasnom vizijom i željom da našim polaznicima omogućimo treniranje na najvišoj razini‘

Piše Ivica Gjergja
10. rujna 2021. - 13:05

Znajući da je krenula i Škola nogometa NK Zadarnove kako i treninzi ostalih kategorija ovog kluba, krenuli smo do ŠC Višnjika gdje smo zatekli „šefa“ Antonia Pericu sa njegovim trenerima.

-  Već smo prvog dana krenuli s jasnom vizijom, planom i programom te željom da našim polaznicima omogućimo treniranje na najvišoj razini. Naš osnovni cilj je dugoročan razvoj igrača, a ne instant rezultat i toga se držimo. Želimo stvarati i onda, kada za to dođe vrijeme, omogućiti mladom igraču iskorak u karijeri - u uvodu će Perica.

Skladan ste kolektiv, djeca vam rado dolaze?

- O da. Uz šestoricu nogometnih trenera, imamo i stručnjaka za kondicijsku pripremu, trenera vratara, fizioterapeuta te “team managera” koji se brine za sve ostale popratne stvari. Uz podršku naših partnera, naši igrači imaju najbolju moguću opremu i rekvizite za trening. Većina treninga održava se u izvrsnim uvjetima Športskog centra Višnjik, a jedan dio na terenima naših prijatelja iz Nogometnog kluba Škabrnja.

Pored NK Škabrnje 91 ostvarili ste suradnju i sa HV Posedarjem?

- Da. Širimo se jednostavno nam ide u Škabrnji i Posedarju. Jedan drugom ćemo pružati pomoć u radu s mladim, stvarati nove igrače tako da svi budemo zadovoljni.

Uspjeh?

 -Pa NK Zadarnova je već u prvoj godini postojanja ostvarila zapažene rezultate. Vrijedi izdvojiti ekspresni plasman momčadi pionira i kadeta u Dalmatinsku ligu, ali i vrlo dobre uspjehe svih ostalih selekcija. I ono što je najvažnije – kontinuirani napredak mladih nogometaša kroz predan i kvalitetan rad i dobru atmosferu.

U svim kategorijama koliko je „učenika“ nogometa?

- Danas Školi nogometa i kategorijama imamo preko 150 dječaka i mladića u uzrastu od 4 do 17 godina, a broj članova je u stalnom porastu. Sukladno s time i ambicije kluba, no idemo korak po korak. Fokusirani na naš cilj, utakmice i projekte koji su pred nama, s optimizmom gledamo prema novim izazovima u budućnosti, kazao je Perica.

10. svibanj 2024 10:01