StoryEditorOCM
SportPRIMORAC PORAZIO SLOGU

Aliyu Okecuhukwu: ‘Vjerujem i osjećam da bi moglo ovo biti naše proljeće!‘

Piše Ivica Gjergja
19. veljače 2023. - 18:38

Zbog pobjede nakon prvog odigranog susreta u Biogradu Treće NL –Jug, u proljetnom dijelu polusezone, gdje je Primorac porazio Slogu 2:0, u klubu je bilo vidiljivo dobro raspoloženje. Očit je bio rad trenera Mirka Labrovića koji je u sastavu igračima pronašao pravo mjesto, a što je najvažnije razbio apatiju, te igračima vratio vjeru u vlastite mogućnosti.

U njegovoj momčadi na susretu nije bilo slabog mjesta. Iako su se gosti iz Mravinaca, inače kompaktna i dobro posložena momčad, orijentirali na obranu, domaćini su bili dominantni tijekom cijelog susreta. Doslovno su „kidisali“ u valovima, držali loptu i što je najvažnije imali nekoliko pojedinaca koji su odskakali u igri, te postigli dva zgoditka za velika tri boda i priključak vrhu ljestvice (26 bodova).

Prvi i najbolji igrač susreta bio je Luka Vodopija, koji je, uostalom, kao i cijeli tim pod Labrovićem ‘prodisao‘. Do izražaja je došla njegova moć, snaga i odlično baratanje loptom. Borio se kao lav, upošljavao svoje suigrače, odigravao duple pasove, bilo ga je posvuda na terenu, a njemu je napravljen penal. Nekoliko puta je bio u prilici, no ovaj put ga gol nije išao, upravo ono za što je zadužen u igri.

I Aliyu Okecuhukwu je kod Labrovića uhvatio „ritam“ zbog kojeg su ga i doveli u ‘Primorac‘, te je bio neriješiva zagonetka čvrste obrane gostiju. Roko Nakić, igrač plemenita kova, koji ima loptu koja pogađa ‘zjenicu oka‘ postigao je zgoditak. Ušao je u drugom dijelu, pa je tada igra dobila one obrise napadačke igre kojoj vodi i stremi njihov trener. Obrana je funkcionirala odlično: Lazo, Kule, Birka.... - svi kao jedan, očito je na vidiku novi HNK Primorac.

- Odradili smo dobro pripreme. Naš trener Mirko Labrović ih je odlično dozirao, svatko od nas je ‘uhvatio ritam‘ rada i igre već na prvom susretu, pa vjerujem i osjećam da bi moglo ovo biti naše proljeće. Nema dizanja glave, dapače, na zemlji smo, pa ovo je jedna od pobjeda ali i dobra igra. Trebamo to činiti u nizu, a uvjeren sam i da hoćemo sa svakim ravnopravno u borbu za bodove. I sam jedva čekam drugi susret kojeg igramo vani pa da se iskažemo i da i sami vidimo gdje smo i koliko možemo, kazao je Okecuhukwu.

01. lipanj 2024 01:37